Området

Vill du bo i en modern, omtänksam och hållbar stadsdel – granne med naturen och nära till stan? Då är Ursvik en plats för dig. Ett levande område med dynamik och mångfald, där det är härligt att bo och lite enklare att få ihop vardagspusslet.

Ett stenkast från skog och motionsspår hittar du villor, radhus och flerbostadshus med spännande arkitektur och praktiska lösningar. Skolor, förskolor, restauranger, butiker och annan service finns förstås också. Ursvik färdigställs i etapper, så att det alltid ska vara bra att bo här, samtidigt som området växer och utvecklas.

En plats för omtanke
Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik är ett nära samarbete mellan fastighetsägare, bostadsutvecklare och Sundbybergs stad. Den gemensamma visionen och drivkraften är att skapa en plats som är byggd med – och för – omtanke. Omtanke om alla människor som bor här, jobbar här eller bara är på besök.

Torget, Tvärbanan och broarna
Navet i området blir Ursviks torg i väster. Här kommer stadsbebyggelsen att bli tätare, med fler butiker, restauranger och andra typer av service. Tvärbanans Kistagren kommer att stanna vid två hållplatser i Ursvik när den kommer hit under 2024, varav en vid torget.

Nya broar kommer att förbinda Ursvik med närområdena. Parallellt med Tvärbanan ska en gång- och cykelbro till Rissne byggas. I väster planeras bron till Rinkeby att öppna för gång- och cykeltrafik under sommaren 2023, och på sikt även för busstrafik.

Broarna blir entréer till Ursvik och kommer därför att få en omsorgsfull och välkomnande utformning, till exempel med konstnärlig gestaltning.

Upplevs bäst på plats
Det finns mycket mer att upptäcka om Ursvik här på webbplatsen. Men allra bäst upplevs området med ett besök på plats. Ta en kaffe, ät en god lunch eller middag. Och missa inte alla aktivitetsmöjligheter som finns här, till exempel lekplatser, parker, naturområden och Sveriges största parkourhall.

Välkommen till Ursvik – en plats för omtanke!