Området

Vill du bo i en modern, omtänksam och hållbar stadsdel – granne med naturen och nära till stan? Då är Ursvik en plats för dig. Ett levande område med dynamik och mångfald, där det är härligt att bo och lite enklare att få ihop vardagspusslet.

Bara ett stenkast från skog och motionsspår hittar du villor, radhus och flerbostadshus med spännande arkitektur och praktiska lösningar. Skolor, förskolor, restauranger, butiker och annan service finns förstås också. Ursvik färdigställs i etapper, så att det alltid ska vara bra att bo här, samtidigt som området växer och utvecklas.

En plats för omtanke
Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik är ett nära samarbete mellan bostadsutvecklare, fastighetsägare och Sundbybergs stad. Vi har den gemensamma visionen och drivkraften att skapa en plats som är byggd med – och för – omtanke. Omtanke om alla människor som bor här, jobbar här eller bara är på besök.

Torget, tvärbanan och broarna
Navet i området blir Ursviks torg i väster. Här kommer stadsbebyggelsen att bli tätare, med fler butiker, restauranger och andra typer av närservice. Tvärbanans Kistagren kommer att stanna vid två hållplatser i Ursvik när den kommer hit 2021, varav en vid torget.

Flera nya broar kommer att förbinda Ursvik med närområdena. Längs tvärbanan byggs en gång- och cykelbro i söder till Rissne och en motsvarande förbindelse i norr till Kista. I väster kommer enligt planerna en bro för gång-, cykel- och busstrafik till Rinkeby att öppnas när gator och kvarter på båda sidor står klara omkring 2019–20.

Broarna blir entréer till Ursvik och kommer därför att få en omsorgsfull och välkomnande utformning, till exempel med olika typer av konstnärlig gestaltning.

Upplevs bäst på plats
Det finns mycket mer att upptäcka om Ursvik här på webbplatsen. Men allra bäst upplevs området med ett besök på plats. Ta en kaffe, ät en god lunch eller middag. Och missa inte alla aktivitetsmöjligheter som finns här, till exempel lekplatser, parker, naturområden och Sveriges största parkourhall.

Välkommen till Ursvik – en plats för omtanke.