Hitta hit

Det bästa sättet att uppleva Ursvik är att komma hit på besök. Strosa runt i kvarteren, kika på de pågående byggprojekten och de spännande konstverken. Ta en kaffe eller ät en god lunch. Och missa inte att titta närmare på de aktivitetsmöjligheter som finns här, både inomhus och utomhus i lekparker, stadsparker och naturområden.

Så här tar du dig enklast till Ursvik:

  • Med kollektivtrafik går det snabbast med blå linjens T-bana till Hallonbergen eller Rissne, och därifrån tar du buss 504 till Ursvik. Även buss 540 stannar nära Ursvik, medan buss 157 har en hållplats vid Sundbypark södra, varifrån du kan promenera till Ursvik eller byta till buss 504 eller 540.
  • Två gång- och cykelvägar går norrut från Ursvik till Kista. Styr du istället söderut är det omkring 2,5 kilometer till Sundbybergs centrum. Att cykla till Stockholms innerstad tar cirka 20-30 minuter om du cyklar via Solna och Hagaparken. Gång- och cykelvägarna utvecklas successivt och Sundbybergs stad satsar mycket på att skapa goda förutsättningar för cykelpendling.
  • Kommer du med bil så ligger Ursvik nära både E4 och E18. Du når området via Enköpingsvägen. Det finns två infarter till de nyare delarna av Ursvik, en på Oxenstiernas allé och en på Milstensvägen, samt en infart till det äldre villaområdet i öster via Ursviksvägen.