Stadsodlingen

I norra änden av Ladugårdsgatan händer det mycket spännande. Här ligger både de gemensamma odlingslådorna och bikuporna. Du som bor i Ursvik behöver inte ha egen tomt för att kunna odla och använda dina gröna fingrar.

Odlingslådorna är perfekta för dig som vill odla dina egna växter, grönsaker och blommor, men saknar en egen tomt att göra det på. Här kan du, tillsammans med odlingsintresserade grannar, få utlopp för dina jordnära lustar. Om du föredrar bin och honung framför växter, kan du läsa mer om bikuporna.

Bakom odlingslådorna står Stadsbyggnadsprojektet Ursvik, i samarbete med trädgårdsmästare Linda Schilén på Uterummet. En plats för omtanke vill erbjuda dig som boende möjlighet att både odla och lära känna grannarna.

Varje låda innehåller en kubikmeter jord. Lådan kostar inget, men du står själv för frön, plantor och skötsel. Vatten finns i närheten så att du kan vattna.

För tillfället är alla lådor upptagna, men du kan anmäla ditt intresse till Anna Blank på anna@ursvik-kb.se om vill ställa dig i kö eller har andra frågor om stadsodlingen. Det är härligt med lite jord under naglarna och nyskördade grönsaker på middagsbordet!