Stadsodlingen

I norra änden av Ladugårdsgatan händer det mycket spännande. Här ligger både de gemensamma odlingslådorna och bikuporna. Du som bor i Ursvik behöver inte längre ha en egen tomt för att kunna odla och använda dina gröna fingrar.

Odlingslådorna är perfekta för dig som vill odla dina egna växter, grönsaker och blommor, men saknar en egen tomt att göra det på. Här kan du, tillsammans med odlingsintresserade grannar, få utlopp för dina mest jordnära lustar. Om du skulle föredra bin och honung framför växter, kan du istället läsa mer om bikuporna.

Bakom odlingslådorna står Stadsbyggnadsprojektet Ursvik, i samarbete med trädgårdsmästare Linda Schilén på Uterummet. En plats för omtanke vill förstås erbjuda möjlighet för dig som boende att både odla och lära känna dina grannar bättre.

Det finns 40 lådor med en kubikmeter jord i varje. Odlingslådan kostar inget, men du står själv för frön, plantor och skötsel. Vatten finns i närheten så att du kan vattna.

På Ursviksdagen den 21 maj 2017 fanns Trädgårdsmästar-Linda på plats vid lådorna, och det var ett bra tillfälle för Ursviks odlare att köpa plantor samt få tips och råd om sin odling. Det kommer också att hållas en informationskväll med Linda för alla odlare, så håll utkik efter datum och tid i nyhetsflödet på Facebook och här på ursvik.se.

För tillfället är alla lådor upptagna, men du kan anmäla ditt intresse till Anna Blank på anna@ursvik-kb.se om vill ställa dig i kö eller har andra frågor om stadsodlingen. Det är härligt med lite jord under naglarna och nyskördade grönsaker på middagsbordet!