Ursviks stadsodling

Ursviks stadsodling får under säsogen 2020 en ny plats, nu längre norrut längs Marieborgsgatan i höjd med Oxenstiernas allé.  Här samsas numera både de gemensamma odlingslådorna och bikupan. Du som bor i Ursvik behöver inte ha egen tomt för att kunna odla och använda dina gröna fingrar. På sikt planeras en permanent odlingsplats i den nya parken vid Kvarnkullen.

Odlingslådorna är perfekta för dig som vill odla dina egna växter, grönsaker och blommor, men saknar en egen tomt att göra det på. Här kan du, tillsammans med odlingsintresserade grannar, få utlopp för dina jordnära lustar. Om du föredrar bin och honung framför växter, kan du läsa mer om bikuporna.

Bakom odlingslådorna står Stadsbyggnadsprojektet Ursvik, och ett par gånger säsong träffas vi och utbyter frön/plantor, tips och erfarenheter  Ursviks stadsodling är utgörs över formationen av ett U som i Ursvik och Umgänge. Det är en plats för omtanke och erbjuder dig som boende möjlighet att både odla och lära känna grannarna.

Varje låda innehåller en kubikmeter jord. Lådan kostar inget, men du står själv för frön, plantor och skötsel. Vatten finns i närheten så att du kan vattna.

Intresserad av att odla?
Anmäl intresse till Anna Blank på anna@ursvik-kb.se om vill ställa dig i kö för en odlingslåda eller har andra frågor om stadsodlingen. Det är härligt med lite jord under naglarna och nyskördade grönsaker på middagsbordet!