Stadsodlingen

I norra änden av Ladugårdsgatan händer det mycket spännande. Här ligger både de gemensamma odlingslådorna och bikuporna. Du som bor i Ursvik behöver inte ha egen tomt för att kunna odla och använda dina gröna fingrar.

AKTUELLT, januari 2019
Just nu letas det febrilt efter en ny plats för Ursviks stadsodling (och bin) eftersom det under kommande säsong kommer att hända nya saker på platsen. Håll utkik här, vi uppdaterar så fort vi vet mer. Passa på att anmäla ditt intresse för en odlingslåda om du inte redan gjort det, mer info här nedan.

Odlingslådorna är perfekta för dig som vill odla dina egna växter, grönsaker och blommor, men saknar en egen tomt att göra det på. Här kan du, tillsammans med odlingsintresserade grannar, få utlopp för dina jordnära lustar. Om du föredrar bin och honung framför växter, kan du läsa mer om bikuporna.

Bakom odlingslådorna står Stadsbyggnadsprojektet Ursvik, i samarbete med trädgårdsmästare Linda Schilén på Uterummet. En plats för omtanke vill erbjuda dig som boende möjlighet att både odla och lära känna grannarna.

Varje låda innehåller en kubikmeter jord. Lådan kostar inget, men du står själv för frön, plantor och skötsel. Vatten finns i närheten så att du kan vattna.

Anmäla ditt intresse till att Anna Blank på anna@ursvik-kb.se om vill ställa dig i kö för en odlingslåda eller har andra frågor om stadsodlingen. Det är härligt med lite jord under naglarna och nyskördade grönsaker på middagsbordet!