Aktuellt

10 december 2021

Ingen julmarknad i år

Det blir tyvärr ingen julmarknad i år. Anledningen är att det har dragit ut på tiden att bestämma en ny budget för denna typ av aktiviteter i Ursvik.

1 december 2021

Vad ska hända med Stora Ursviks gård?

Den gamla mangårdsbyggnaden från 1873 är nerstängd, sliten och oanvändbar idag. Men Sundbybergs stad ska undersöka möjligheterna att ge det anrika huset ett nytt liv.

9 november 2021

Full fart under invigningen av Forskarparken!

Det var stor glädje och det blev en välbesökt tillställning när över 300 personer kom till invigningen av Forskarparken.

22 oktober 2021

Höstlovskul i Ursvik!

Från dans, cirkus och akrobatik till konstskapande, pyssel och skattjakt. I och runt Ursvik händer det massor med kul under höstlovet. Vi har samlat alla aktiviteter!

13 oktober 2021

Invigning av Forskarparken!

Nu på lördag, 16 oktober invigs Forskarparken i Ursvik. Välkommen att utforska parken och ta del av Sundbybergs föreningsliv. På plats kan du träffa flera representanter och det bjuds på fika i form av grillkorv och dryck.

29 september 2021

Hur uppfattas Ursvik idag?

Nu kan du ta del av resultatet från vårens stora undersökning. Stort tack till alla som medverkade!

17 augusti 2021

Prova på Qigong och njut av Ursviks vackra natur

Mi Eriksson provade på träningsformen Qigong 1998 och sedan den dagen har hon aldrig slutat. Nu vill hon visa Ursvikborna vad Qigong handlar om och skänka vidare glädje, styrka och lugn till de som vill prova på.

11 augusti 2021

Sveriges mest hållbara kommun (del 4): Naturvård och friluftsliv

Sundbyberg blev förra året utsedd till Sveriges mest hållbara kommun. Tillsammans med naturvårdaren Vilhelm Kroon tittar vi närmare på arbetet med biologisk mångfald och hur naturvårdsarbetet kan kombineras med goda möjligheter till friluftsliv och rekreation.

28 juni 2021

Tack Ursvik för matresterna!

Det har snart gått ett år sedan projektet ”Bättre matavfalls­sortering i Ursvik” inleddes. Redan hamnar mer och mer matavfall i rätt inkast och nu ska resultatet bli ännu bättre! För att tydliggöra vilken typ av sopor som ofta blir felsorterade, kommer Savabs sommarjobbare nu färgmarkera sopsugsinkasten.

21 juni 2021

Grönskande ätbar vägg vid infarten till Ursvik!

Blomsterprakt, ätbara bär på ”plockhöjd”, klimatsmart bevattning och 67 växtarter som främjar biologisk mångfald. Vi pratar förstås om växtväggen som klär sopsugsterminalen på Gamla Enköpingsvägen.

25 maj 2021

Fira stressfria dagen med ett skogsbad!

Shinrin-yoku, skogsbad på svenska, är naturterapin från Japan som just nu trendar i hela Europa.
– Ett enklare och mer effektivt sätt att minska stress är svårt att hitta, säger Susanna Bävertoft, Ursviks egen skogsbadsguide.

11 maj 2021

Kommer Vaktstugan 1 bli Årets byggnad i Sundbyberg?

Det är dags att utse Årets byggnad i Sundbyberg och som vanligt är det allmänheten som är jury. I år är fem byggnader i kommunen nominerade, varav en ligger i Ursvik.

7 maj 2021

Ursvik får ny byggnad i trä

Nu är det bestämt att Ursvik får ett nytt landmärke i trä genom en ny byggnad med två huskroppar. Huskroppen med 6 våningar får en fasad i lärkträ, vilket förväntas sätta prägel på gatubilden i västra Ursvik och torget vid den nya tvärbanan.

20 april 2021

Ny vårdcentral öppnar i Ursvik Entré

I Ursvik och Sundbyberg finns ett behov av fler vårdcentraler. Nu ska Emad Issa, legitimerad läkare, öppna en vårdcentral på 1 000 kvadratmeter i Ursvik Entré. Inflyttning sker vid årsskiftet 2021–2022.

19 april 2021

Anneli är Ursviks egen familjefotograf

När Ursviksbon Anneli Nygren slog upp portarna till Karusell fotografi var det självklart att låta barnen stå i centrum. I en pastellfärgad värld av tygblommor, söta tylldräkter, korgar och docksängar förevigar hon framtidens Ursvikare.

16 april 2021

Ansök om odlingslåda här i Ursvik!

Nu är det dags att anmäla sitt intresse för en av de 68 odlingslådorna som finns här i Ursvik. Är du intresserad?

31 mars 2021

Kvarnkullens nya förskola – genomtänkta miljöer ute och inne

Direkt efter påsklovet öppnar Kvarnkullens nya förskola i Ursvik. Verksamheten kommer ha en utforskande och skapande inriktning för att stimulera barnens lärande och utveckling.

9 mars 2021

Boende tar initiativ till vårstädning

Många som bor i Ursvik är engagerade i sin närmiljö och nu har en boende tagit initiativ till en vårstädning i området.

5 mars 2021

Ursvik Entré kan boosta ditt hemarbete

För dig som är trött på att arbeta hemifrån kan det vara spännande att prova att arbeta i Ursvik Entré, som är öppet för alla Ursviksbor och erbjuder wifi, träningsmöjligheter och mat.

11 februari 2021

Sveriges mest hållbara kommun (del 3): Livet mellan husen

Av Sveriges 290 kommuner utsågs Sundbybergs stad förra året till den mest hållbara. Arbetet med social hållbarhet gör Ursvik till en ännu bättre och mer levande stadsdel. 

2 februari 2021

Byggstart för projektet Brygghuset i Ursvik

Första spadtaget för projektet Brygghuset i Ursvik är taget. Här utvecklar Magnolia Bostad och Heimstaden ett kvarter med cirka 380 hyresrätter samt lokala verksamheter och en förskola i entréplan. Kvarteret kommer att ligga i ett attraktivt läge intill Ursviks torg och den nya stationen för tvärbanan.

28 januari 2021

Vi mötte Årets Ursviksbo – Evan Kapriniotis!

Grannarna såg Evan vid flertalet tillfällen plocka undan och fixa när en soppåse hade hamnat fel eller när en soptunna gått sönder. Han blev då också nominerad till Årets ursviksbo – ett pris han senare skulle komma att vinna. Vi pratade med Evan som berättade om hans engagemang, priset och vikten av att hålla Ursvik rent och fint.

29 december 2020

Ursviksåret 2020 – årskrönika

Ursviksåret 2020 går mot sitt slut och snart säger vi istället hej till år 2021. Men innan vi välkomnar det nya året, blickar vi tillbaka på året som varit.

25 november 2020

Missa inte Ursviks digitala julkalender – lucköppning varje dag!

Vi är glada över att presentera Ursviks digitala julkalender som ersätter julmarknaden som brukar vara här i Ursvik. Varje dag från den 1 december fram till julafton öppnas en ny lucka i våra sociala medier och bjuder på massor av kul!

13 november 2020

Från streetfood till restaurangburgare

Vilket burgarår Ursvik har haft! Nu har Krubbs streetfood ersatts av kvarterskrogen Brödernas, med bland andra NHL-proffset Mika Zibanejad, som även vill bidra till det lokala föreningslivet.

30 oktober 2020

Filmen om Stora Stampan – en historisk pärla i Ursvik

Missa inte den korta och fina filmen om Ursviks väderkvarn Stora Stampan, som tillsammans med sin kvarnsyster är äldst i hela Stockholms län.

22 oktober 2020

Infon om Ursviks västra delar är uppdaterad och kompletterad

Ursviks västra delar kommer att erbjuda många efterlängtade funktioner och nyheter. Läs mer om utvecklingen av torget, Tvärbanan, nya bostäder, service, förskolor, skolor och mycket annat.

19 oktober 2020

Massor med kul under höstlovet i Ursvik!

Från cirkus, dans och spännande promenader till pysselstunder, DJ-workshops och sportaktiviteter. I och runt Ursvik händer det massor med kul under höstlovet. Vi har sammanställt alla aktiviteter!

7 oktober 2020

Stort intresse för Altia Vaktstugan i Ursvik!

I höjd med trädtopparna i Ursvik kommer Altia Vakstugan att resa sig. Inflyttning planeras till nästa höst och förra helgen släpptes det första huset av tre till försäljning där det blev en minst sagt lyckad säljstart.

28 september 2020

Sveriges mest hållbara kommun (del 2): Kretslopp

Den andra delen i serien om hållbarhetsarbetet i Sundbyberg och Ursvik handlar om kretsloppen för vatten och avfall. Här ligger kommunen i framkant på flera sätt, men för att sopsugssystemet ska fungera effektivt behöver vi alla hjälpas åt.

21 september 2020

Upptäckarglädje i Ursvik!

Utan att avslöja för mycket om frågebatteriet så kan du förbereda dig på kluringar om allt från Ursviks djurliv till stadsdelens konstverk och kommande kvarter.

11 september 2020

Glada miner på populära honungsslungningen i Ursvik!

Intresset har varit rekordstort för att vara en av Ursviks många bifaddrar. Årets honungsslungning blev snabbt fullbokad och det var glada miner när bifaddrarna äntligen fick ta del av sin alldeles egna nyslungade Ursvikshonung.

4 september 2020

Gå på upptäckarpromenad i Ursvik hela hösten!

Upptäckarpromenad startar 19 september och pågår hela hösten. Promenaden bjuder på allt från familjeaktiviteter och frågesport till spännande ursviksfakta.

20 augusti 2020

Hundar och hundägare trivs i Ursvik!

I Ursvik trivs våra fyrbenta, bästa vänner – hundarna. Detta på grund av bland annat fantastiska promenadområden, engagerade hundägare och en hundvänlig stadsmiljö.

7 augusti 2020

Djur i Ursvik – en bildsamling

I Ursvik finns naturen på nära håll och här finns stor chans att du stöter på några av de vackra djur som bor här. Tidigare bad vi våra läsare att fota de djur som just de skådat. Här har ni bilderna samlade!

31 juli 2020

Lär känna Ursviks djur- och naturområden

I Ursvik frodas det av träd, växter och djur. Dessa områden utgör en stor och viktig del av vår stadsdel. Vi guidar er igenom Ursviks fantastiska naturliv.

22 juli 2020

Ursvik är modellen!

Genom det magiska skyltfönstret på Gamla Enköpingsvägen 166 kan du skåda in i Ursviks spännande framtid …

10 juli 2020

Vår gröna stadsdel – fotoutmaningen

Ursvik och Sundbyberg kryllar av vackra grönområden. Nu ska stadens grönplan utvecklas och din hjälp behövs.

6 juli 2020

Sveriges mest hållbara kommun (del 1): Mål och uppföljning

Sundbybergs stad har utsetts till Sveriges mest hållbara kommun 2020. Vad ligger bakom framgången och vad är nästa steg i utvecklingen för kommunen och för Ursvik? Det ska vi ta reda på i en nyhetsserie på temat hållbarhet.

3 juli 2020

Roliga sommarjobb i Ursvik och Sundbyberg!

Houssem och Zahra bidrog med kreativa idéer hos Sundbybergs Stad för bland annat Ursvik.

30 juni 2020

Lokala lunchmöjligheter för hemmajobb och hemester

I sommar blir det både hemmajobb och hemester för många och då kan man glädjas av att det finns många olika lunchmöjligheter i Ursvik.

23 juni 2020

Anmäl dig för höstens kurser i cirkus!

Golvakrobatik, hopp på trapets och jonglering är några av de aktiviteter man ägnar sig åt när man som barn och ungdom går på kurser i cirkus. Nu är anmälan öppen för höstens kurser i aktivitetshuset Milot i Ursvik!

18 juni 2020

Taklagsfest för nästa generations förskola i Ursvik

Det var stor glädje när det firades att taklagen är på plats på den kommande förskolan Kvarnkullen i Ursvik. Här ska 150 barn på 10 avdelningar gå när förskolan senare står klar.

11 juni 2020

Sommarlov i Ursvik och Sumpan 2020!

Från sportaktiviteter och cykelorientering till konstkollo och sagostunder i naturen. För barn och unga finns det en massa av skoj att hitta på i Ursvik och Sundbyberg i sommar. Vi har hela listan!

8 juni 2020

Bor Årets sundbybergare 2020 i Ursvik?

Varje år utser Sundbybergs stad priset Årets sundbybergare som med sin gärning betyder någonting speciellt för staden och dess invånare. Kanske känner du någon i eller kring Ursvik som förtjänar detta fina pris? Nominera då personen redan idag!

5 juni 2020

Nu flyttar bina in!

Nu är det äntligen dags för bina att traditionsenligt flytta in vid stadsodlingen i Ursvik. Därmed är årets biodlingssäsong igång och bidrar med gemenskap, glädje och lite senare – nyslungad, underbar honung.

2 juni 2020

Vem är det som sjunger i skogen?

Du har väl inte missat dina bevingade grannar som sjunger så här års? Men vem är vem, var håller de till och hur skiljer man på de olika arterna? Här är din guide till fåglarna i Ursviks fantastiska natur!

29 maj 2020

Lyckad uppstart för populära odlingslådor

I slutet av maj gick årets första odlarträff av stapeln i Ursvik, där intresset nu är större än någonsin för odlingslådor. Bland årets odlare fanns både veteraner och nykomlingar.

20 maj 2020

En park full av möjligheter

Kvarnkullen i sydvästra Ursvik ska utvecklas till en stadsdelspark med massor av nya möjligheter för människor i alla åldrar och med olika intressen.

11 maj 2020

Två byggnader i Ursvik nominerade till Årets byggnad!

Varje år delar Sundbybergs stad ut priset Årets Byggnad för att uppmärksamma och uppmuntra till god arkitektur i kommunen. I år är två byggnader i Ursvik nominerade till detta hedersfulla pris. Ta chansen att rösta på din favorit!

11 maj 2020

Gång- och cykeltrafiken mellan Ursvik och Rissne leds om

Med start idag (11/5) leds gång- och cykeltrafiken om mellan Ursvik och Rissne. Den tillfälliga gång- och cykelbron behöver rivas för att SL ska kunna bygga för Tvärbanan. Läs mer om förändringarna och hur trafiken leds om.

5 maj 2020

ÅRETS SÄSONG FÖR ODLING OCH BIN STARTAR NU

Stadsbyggnadsprojektet fortsätter att erbjuda boende i Ursvik möjlighet att odla eget och lära sig allt om bin och slunga honung. Är du intresserad av en egen odlingslåda eller bli bifadder, anmäl dig idag!

21 april 2020

Djur i Ursvik – vilka hittar du?

I tider när våren nalkas, himlen är blå och blommorna blommar så är det en ynnest att ha naturen på så nära håll. Vare sig du promenerar, joggar eller cyklar kring de vackra naturområdena i Ursvik så finns det även en chans att du stöter på några av de vackra djur som finns här. Nu är vi nyfikna på vilka djur just du skådat!

3 april 2020

7 tips på aktiviteter i påsk

Landet präglas nu av hanteringen av Covid-19 och därför får många en annorlunda påsk. Vi har satt samman förslag på aktiviteter som kan passa hela familjen.

19 mars 2020

En av Ursviks historiska pärlor har fått nya vingar

Visste du att Stockholmsområdets kanske äldsta bevarade väderkvarn står i Ursvik? Stora Stampan uppfördes 1671, flyttades hit 1882 – och fick nya vingar häromdagen.

13 mars 2020

Omtanken i Ursvik avspeglas i Facebook-grupperna!

Ursvik är en stadsdel som genomsyras av omtanke, inte minst bland människorna som bor här. Ett exempel på detta är alla de Facebook-grupper som på olika sätt är skapade med omtanke för de som lever och verkar i Ursvik. Vi listar några av de mest populära!

28 februari 2020

Historiskt fynd hittat i Ursvik

Gammalt mötte nytt när en grävskopa stötte på en flera hundra år gammal kvarnsten i grävningsarbetet för den nya tvärbanan. Kvarnstenen berättar en historia om det som en gång var en helt annan plats i det här området av Ursvik.

25 februari 2020

Ursviksbussen räddas och förlängs i ytterligare två år

Ursviksbussens fredags- och lördagstrafik är räddad och säkrad i två år framåt, när SL från och med 1 mars tar över ansvaret för linje 504Y.

21 februari 2020

Sundbyberg är den mest hållbara kommunen i Sverige

Varje år utser nyhetsmediet Dagens Samhälle vilken av Sveriges 290 kommuner som är den mest hållbara ur både ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv och Sundbyberg hamnar i topp!

19 februari 2020

Ursviksbor får lov till mer än sport

Prova på allt från dans till e-sport under sportlovet. Vi listar spännande möjligheter för alla Ursviksbarn!

14 februari 2020

Trots kylans frånvaro – nu kan du åka skidor och skridskor i Ursvik!

Snökanoner och isbanor – i Ursvik kan du ägna dig åt vinteraktiviteter trots snöns frånvaro! Representanter från Sundbybergs IK Skidor, Sundbybergs kommun och organisationen Idrottslyftet har nämligen ordnat så att det nu ligger glittrande konstsnö vid Ursviks motionsgård. Dessutom finns två isbanor i och kring Ursvik!

6 februari 2020

Populära restaurangen Krubb öppnar i Ursvik

Imorgon (7/2) öppnar restaurang Krubb i Ursvik. God och modern streetfood i avslappnad miljö för hela familjen. Välkommen till Ursviks nya gemensamma vardagsrum!

28 januari 2020

Mycket nytt i Ursviks västra delar

Nu kan du följa utvecklingen av Ursviks västra delar på ursvik.se. Förutom Tvärbanan och Ursviks torg kommer den nya stadsdelen också erbjuda många andra efterlängtade funktioner och möjligheter.

15 januari 2020

Fler träningsmöjligheter för Ursviksbor – SATS på väg

Nu erbjuds ännu fler träningsmöjligheter för Ursviksborna. I slutet av januari öppnar SATS en ny anläggning i området och i februari öppnas en Taekwondo-verksamhet i Aktivitetshuset.

20 december 2019

Summering av Ursviksåret 2019 och en titt in i framtiden

Ursviksåret 2019 är snart slut och ett nytt decennium börjar. Vi blickar tillbaka på Ursviks smått otroliga utveckling under 2000-talet och ser framåt, mot ett ännu bättre område. Samtidigt passar vi på att önska alla Ursviksbor och andra följare god jul och gott nytt år.

19 december 2019

Ursviksbussen förlängs till och med mars 2020

För att busslinje 504Y inte ska upphöra nu mitt i december går Stadsbyggnadsprojektet Ursvik in och bekostar en förlängning under vintermånaderna.

16 december 2019

Grattis Elenor!

Vinnaren i Bonavas tävling under julmarknaden förra söndagen är nu korad. Det var många som var med och tävlade om den fina vinsten i form av en brandfilt och gissade hur många nyckelringar det fanns i Bonavas skål. Flera gissade rätt, att det var just 57 st och genom lottning blev det Elenor Hofvander som till slut stod som vinnare!

12 december 2019

Julen har börjat i Ursvik

Omtanke, närproducerat, smak och hantverk var årets julmarknads fyra hörnstenar. Det är en glädje att få uppleva den varma och familjära stämningen i Ursvik!

1 november 2019

Vill du vara med och sälja på årets julmarknad?

Nu söker vi er, Ursviks lokala entreprenörer, kreativa eldsjälar, entusiastiska skolklasser, fantastiska föreningar som vill vara med och sälja på årets julmarknad 8 december.

30 oktober 2019

Välkommen till årets julmarknad

Boka in söndag 8e december i kalendern för Ursviks mysigaste tradition. Tomten är på plats och det bjuds på varm dryck, julpyssel och Ursviks lokala eldsjälar som säljer sina fina alster.

24 oktober 2019

Fira Halloween i Ursvik 25 oktober!

Med hjälp av eldsjälar i området får Ursvik ett familjevänligt halloweenfirande även i år – och alla Ursviksbor uppmuntras tända lyktor utanför huset för en härlig Halloweenstämning.

23 oktober 2019

Massor med höstlovskul för Ursviks unga

Det finns massor med kul runt Ursvik i samband med höstlovet. Vi har listat några av de aktiviteter som sker och hoppas att alla får ett riktigt fint lov.

16 oktober 2019

Kläder blir rena utan tvättmedel i Ursvik!

Hur skulle det gå att tvätta sina kläder utan tvättmedel? Alldeles utmärkt har det visat sig när Förvaltaren testar ny teknik i Ursvik. En glad nyhet för både plånboken, hälsan, kläderna och miljön!

10 oktober 2019

Vad innebär Ursviks nya stadsdel för de boende?

I samband med det första spadtaget för Ursviks västra delar som togs den 19 september frågade vi fyra boende om vad Ursviks nya stadsdel kommer innebära för dem?

4 oktober 2019

Stadsodlingen får området att blomma ut – hör tre odlare berätta

Ursviks stadsodling är populärare än någonsin. Säsongen går nu mot sitt slut och vi har träffat tre odlare som berättar om sina erfarenheter från sommaren som gått.

27 september 2019

Startskottet för 4000 nya bostäder, utökad närservice och Tvärbanan!

Nu har det tagits – första spadtaget för Ursviks västra delar med nya bostäder, Tvärbanan, mer närservice och flera andra efterlängtade funktioner.

20 september 2019

Rekordmånga var med på honungsslungning

Tidigare i september skedde den populära honungsslungningen i Ursvik och årets träff bjöd på rekorddeltagande. Både Ursviksbor och bin fick ett bra år med mycket surr och honung.

16 september 2019

Nu startar byggandet av Ursviks västra delar

Är du också nyfiken på Ursviks västra delar – med torget, Tvärbanan, nya bostäder och mycket annat? Snart kan du följa utvecklingen av den nya stadsdelen med hjälp av en ny sida här på ursvik.se.

7 augusti 2019

Milots utomhusytor igång och uppmärksammade av Mitti

Milots härliga förvandling till aktivitetshus och spontanaktivitetsytor har fortsatt under sommaren, och lokaltidningen Mitti har varit här och gjort ett reportage.

3 juli 2019

Färgkodning ska underlätta sophanteringen i Ursvik

Sommaren innebär ofta sol, bad och härliga grillkvällar – men också en hel del sophantering. Många sorterar rätt, men kastar sedan soppåsar i fel inkast. Nu satsar Sundbyberg Avfall & Vatten bland annat på färgkodade sopinkast för att underlätta sophanteringen.

26 juni 2019

Samma plats, en annan tid (del 5)

Delar av en järngryta och en kran från en tunna vittnar om vad man åt och drack i Ursvik långt innan Mateos öppnade restaurangdörrarna. Arkeologerna som undersökte platsen för Ursviks gamla ryttartorp, fortsätter sin berättelse om livet här för ungefär 300 år sedan.

19 juni 2019

Milot blir aktivitetshus

Sundbybergs stad bygger om Milot till ett aktivitetshus för både idrott och många andra aktiviteter. Men vad ska man kunna göra i och utanför huset? Och vad ska det heta? Här behövs dina idéer!

17 juni 2019

Ursviksbo utsedd till Årets Sundbybergare

Ursviksbon Annika Halldén har utsetts till Årets Sundbybergare vid en ceremoni. Bakom priset ligger hennes omfattande engagemang i klubben Ursviks IK och hon vill gärna dela priset med alla i klubben.

13 juni 2019

Blommor och bin får ny plats i Ursvik

Både bin och odlingslådor har fått en ny placering i Ursvik, vid Ladugårdsgatan/Ursviks Allé, och träffar har hållits för både odlare och bifaddrar. Läs hela rapporten.

7 juni 2019

Ny Ursviksfråga – tillsammans gör vi Ursvik ännu bättre

Ursviksfrågan är ett snabbt och enkelt sätt för dig som bor eller jobbar i Ursvik att tycka till och bidra till områdets utveckling. Tillsammans gör vi Ursvik till en ännu bättre, mer levande och omtänksam stadsdel.

29 maj 2019

Ursviksbussen rullar även i sommar – men utan flexibla stopp

Testperioden för Ursviksbussen förlängs till och med 31 augusti, dock utan kundvärdar ombord och flexibla stopp för avstigning.

24 maj 2019

Ursvik bjuder på fest

I mitten av maj gick populära Ursviksdagen av stapeln och precis som tidigare år bjöds på massor av aktiviteter och godsaker. Årets tema var ”garden party” och det fanns mycket som knöt an till det lummiga, i både utformning och evenemang.

21 maj 2019

Vinnaren korad i Bonavas tävling under Ursviksdagen

Under Ursviksdagen i söndags så anordnade Bonava en tävling. Två vinnare svarade rätt på frågorna och lyckades även pricka exakt antal kvadratmeter på utslagsfrågan. Efter lottning så kan vi gratulera Anna Gustafsson till vinsten. Presentkortet kommer med posten. Stort grattis!

15 maj 2019

Säljstart för HSB brf Atomen

Nu på söndag är det säljstart och visning av HSB brf Atomen, som erbjuder ljusa och välplanerade lägenheter från 1–4 rum och kök i ett perfekt läge vid Forskarparken. I samband med säljstarten erbjuds extra fördelaktiga säljstartspriser.

10 maj 2019

Välkommen till Ursviksdagen 2019!

För tolfte året i rad är det dags för familjetraditionen Ursviksdagen. En dag fylld av roliga aktiviteter som sprider glädje och omtanke i våra kvarter. Det perfekta tillfället att umgås och bjuda in nära och kära att spana in våra underbara kvarter.

8 maj 2019

Tre av fem nominerade till Årets byggnad ligger i Ursvik

Ursvik toppar antalet nomineringar i tävlingen Årets byggnad i Sundbyberg. Läs mer och rösta på din favorit!

4 maj 2019

Äntligen är det säsong för odling och bin i Ursvik igen

Ursviks stadodling och bikupa flyttas nu till sin nya plats och det finns lediga lådor för den som vill odla sina egna växter och grönsaker. Ta chansen och ansök nu, så kan du vara en av de som får sin egen odlingslåda eller vara med och lära dig allt om bin säsongen 2019.

3 maj 2019

Lokala baskettjejer fixar både affischer och publiken på Ursviksdagen

Duvbo Basket F04 och F05 vann möjligheten att sätta upp och ta ner affischerna inför årets Ursviksdag. Dessutom kommer en av lagens spelare att vara konferencier!

2 maj 2019

Vi hjälps åt att göra Ursvik rent och snyggt igen!

Nu är det dags för den årliga, gemensamma vårstädningen. Vi hänger på när Sundbybergs stad deltar i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning den 6-17 maj. Var med och bidra till ett renare, snyggare och ännu trevligare Ursvik!

30 april 2019

SL testar nytt koncept för avstigning på linje 504Y

Busslinje 504Y, som vi kallar Ursviksbussen, kommer under maj månad att testa avstigning mellan hållplatser, så att du kan gå av så nära din slutdestination som möjligt.

26 april 2019

Eld, sång och godsaker på Ursviks valborgsmässofirande

Lilla Ursviks byalag bjuder på traditionsenligt sätt in till valborgsmässofirande för alla Ursviksbor. Brasan tänds kl. 19, den 30 april, vid gräsplanen vid motionsspårets början. Alla som vill är också välkomna att vara med i fackeltåget som går 18.45 från aktivitetsparken.

17 april 2019

Ung i Ursvik? Här finns aktiviteter till höger och vänster

Ursvik erbjuder många möjligheter för barn och unga i området. Förutom den vackra naturen runt hörnet erbjuds många olika sporter, dans och parkour. Ta gärna en titt på vår sammanställning och hitta ditt nästa äventyr.

8 april 2019

Grundsärskolans elever bidrar till Kvarnkulleparkens utformning

Många Ursviksbor ser fram emot de nya aktivitetsmöjligheterna på Kvarnkullen. För att den nya parken där ska bli tillgänglig för så många som möjligt och bättre anpassad för barn, fångar arkitekten Stefan Petersson upp synpunkter och idéer från elever i grundsärskolan i Rissne.

5 april 2019

Var med och gör Ursviksdagen 2019 till den bästa hittills!

Planeringen av årets Ursviksdag är i full gång och nu söker vi alla er som vill vara med och göra den till den bästa hittills! Temat i år är ”Garden Party”. Vi söker; Lokala artister & talanger, som kan fånga en publik från scen oavsett om det är med sång, dans, magi eller något annat […]

3 april 2019

Ursviksbussen förlängs till sista maj

Ursviksbussen, alltså linje 504Y som kör mellan Hallonbergens t-bana och Ursvik på veckoslutskvällar, förlängs till fredagen den 31 maj. Bussen kommer tills vidare att köra samma rutt och enligt samma tidtabell som tidigare.

26 februari 2019

Ursviks odlingsintresserade välkomnas för info & dialog

Nu träffar Sundbybergs Stad och Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik de som är intresserade av odling i Ursvik att tillsammans förbättra förslaget på den permanenta odlingsplatsen vid Kvarnkullen. Om du inte odlar idag men är intresserad av detta i en framtid är även du välkommen, läs mer här!

20 februari 2019

Från K-pop till reemake – sportlovsaktiviteter nära Ursvik

För barn och ungdomar som vill aktivera sig på sportlovet erbjuds en rad olika aktiviteter både i Ursvik och i områdena runtomkring. Se våra tips och länkar för inspiration.

8 februari 2019

Ursviksbo startar träningsgrupp för funkisar

Niclas Wennerlund är nominerad till Årets Eldsjäl för att ha grundat ”Bara Vanlig” – en träningsgrupp för barn och ungdomar med funktionsvariationer. Konceptet har spridit sig snabbt och i vår startar Ursviksbon Stefan Johansson den första gruppen i Sundbyberg.

1 februari 2019

Willhem ny hyresvärd i Ursvik

I sommar blir de 66 nya hyreslägenheterna i kvarteret Mikroskopet 1 klara för inflyttning. Alla lägenheter kommer ha egen balkong och genomgående hög standard.

18 januari 2019

Kommunen tar över P-övervakningen av ytterligare gator i Ursvik

Nu på måndag (21/1) tar Sundbybergs stad över parkeringsövervakningen av de sträckor på Skrivargatan, Arrendevägen, Brännarvägen och Forskningsringen som tidigare har övervakats av CorePark.

29 december 2018

Ursviksbussen förlängs ett kvartal

Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik har beslutat att förlänga Ursviksbussen i sin nuvarande form till och med 30 mars 2019, då ett nytt beslut behöver tas om bussens framtid.

22 december 2018

Nu firar vi jul efter ett händelserikt Ursviksår

Med den här lilla summeringen av 2018 önskar vi i Stadsbyggnadsprojektet Ursvik alla våra följare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

14 december 2018

God julstämning på Ursviks julmarknad

Ursviks julmarknad har blivit en kär tradition och årets upplaga bjöd på både tomtar och lokala delikatesser.

13 december 2018

Stämningsfull luciamorgon

Tända marschaller längs med gatorna och nybakta lussebullar som delades ut till morgonresenärerna i Ursvik. En mycket uppskattad tradition i Ursvik.

12 december 2018

Vinnaren är korad!

I söndags hölls den årliga julmarknaden i Ursvik, enligt tradition. Den var i vanlig ordning välbesökt och det såldes hantverk, lotter, mat, dryck och fika samt mycket mer av de lokala krafterna.

7 december 2018

Grillfest på hal is

Isbiten är snart tillbaka i Ursvik, den här gången vid Kymlingeskolan. Så slipa grillorna, på med hjälmen och öva in skridskoskären och piruetterna mentalt redan nu!

2 december 2018

Snart dags för julmarknad!

Snart är det dags för årets julmarknad. Missa inte chansen att stötta våra lokala eldsjälar och unga, som ställer ut på marknaden. Dessutom bjuds på tomte, varm dryck och pyssel för den som orkar!

26 november 2018

Trotsar kylan – foodtruck med indisk hetta

Favorit i repris – Indian Street Food är tillbaka i Ursvik med sin foodtruck onsdagen den 5 december. Missa inte deras läckra Kathi Rolls!

23 november 2018

Skidlekplats med konstsnö i Ursvik

Sundbybergs IK och kommunen vill skapa en skidlekplats med konstsnö vid Milot. Snökanonen är redo och med rätt väderförutsättningar hoppas man snart kunna starta snöproduktionen.

14 november 2018

Invigning av visningslägenhet i De Fem Elementen

På söndag kan du besöka Bonavas nya visningslägenhet i De Fem Elementen, med ett högt och fritt läge nära Forskarparken. Lägenheten är inredd för att ge dig maximal inspiration till att skapa ett trivsamt hem.

7 november 2018

Välkommen till Ursviks julmarknad!

Välkommen till Ursviks julmarknad söndagen den 9 december kl. 11-14. Ursviks lokala krafter erbjuder allt från choklad till mössor!

25 oktober 2018

Premiär i Ursvik för nya foodtrucken Made in South

Premiär för ny foodtruck i Ursvik, Made in South, som kombinerar smaker från amerikanska, asiatiska och europeiska köket. Dessutom ny dag, lördagen den 3 november, kl. 11.30-14.00.

25 oktober 2018

Fika för modiga – Halloweenstyle

Ursviksfiket Mama Bear kommer erbjuda fika på Halloween-vis helgen 2–3 november – med smygstart redan nu den 26 okt – och utlovar både läskiga bakverk och pyssel till barnen.

24 oktober 2018

Visning av Ursviks Torn 28/10

På söndag får du veta mer om det nya kvarteret Ursviks Torn, vars högsta byggnad blir ett riktigt landmärke med sina tretton våningar. Visningen hålls i den nya byggboden på tomten vid Badhusgatan där kvarteret ska byggas.

23 oktober 2018

Var med och sälj vid Ursviks julmarknad!

Den 9 december mellan kl. 11.00 – 14.00 kommer julstämningen att infinna sig längs med Mönstringsvägen. Välkommen att vara med och sälj på vår julmarknad!

19 oktober 2018

Visning av De Fem Elementen 21/10 och 24/10

På söndag och onsdag får du nya möjligheter att titta närmare på Bonavas spännande kvarter De Fem Elementen i Ursvik. Inspirationen till namnet, byggnaderna och lägenheternas utformning kommer från Ursviks vackra natur.

19 oktober 2018

Bageritrucken i Ursvik – varje söndag

Bageritrucken levererar färskt bröd och goda bakverk till Ursvik. Den står utanför förskolan Granatäpplet vid Aktivitetsparken klockan 11-13 på söndagar.

18 oktober 2018

Fira Halloween i Ursvik 26 oktober!

Med hjälp av eldsjälar i området får Ursvik ett familjevänligt halloweenfirande även i år – och alla Ursviksbor uppmuntras tända lyktor utanför huset för en härlig Halloweenstämning.

16 oktober 2018

Pumptrack – nu i Ursvik

På en Pumptrackbana kan du använda allt från vanliga cyklar och skateboards till inlines och spark- och springcyklar. Nu står stadens pumptrackbana i Ursvik, åtminstone fram till våren.

12 oktober 2018

Testperioden för Ursviksbussen förlängs

Ursviksbussen har fått ett positivt mottagande av Ursviksborna, men behöver utvärderas mer noggrant. Därför förlängs testperioden året ut.

3 oktober 2018

Fred´s Foodtruck tillbaka – med ny meny

Fred´s Foodtruck, en favorit i Ursvik, gör ett till besök i höst. Onsdagen den 10 oktober öppnar man luckan på Marieborgsgatan och bjuder på ny meny.

26 september 2018

Nöjda resenärer på Ursviksbussen

En torsdagskväll i september åkte redaktionens ”resereporter” med på Ursviksbussen. Ombord mötte han såväl nöjda passagerare som en synnerligen rutinerad chaufför.

22 september 2018

Fred´s Foodtruck tillbaka i Ursvik!

Populära Fred´s Food Truck är tillbaka i Ursvik onsdagen den 26 september och bjuder på burgare, pulled pork och fish tacos. Missa inte möjligheten att ta del av de hyllade läckerheterna.

18 september 2018

De Fem Elementen visas 19/9 och 23/9

På onsdag och söndag får du veta mer om Bonavas spännande kvarter De Fem Elementen i Ursvik. Inspirationen till namnet, byggnaderna och lägenheternas utformning kommer från Ursviks vackra naturområden.

6 september 2018

Trots den varma sommaren – fin honungsskörd i Ursvik

I början av september var det dags för årets honungslungning i Ursvik. På plats i öppna förskolan Krubban fanns både vuxna och barn, som var årets bifaddrar. Och efter avtäckning och slungning fick alla med sig en burk egengjord honung hem.

30 augusti 2018

Foodtrucken Vegan Schmegan till Ursvik

Vegan Schmegan serverar vegansk street food som är 100 procent vegansk certifierad och nu på onsdag kommer foodtrucken till Ursvik med läckerheter som hemmagjord falafel och aubergine sabich.

20 augusti 2018

Samma plats, en annan tid (del 4)

”En bit av Orienten i 1600-talets Ursvik” är fjärde delen i följetongen om livet här för länge, länge sedan. Den handlar om en mystisk orientalisk porslinsskärva, som på något sätt lyckades hamna i Ursviks ryttartorp på 1600-talet.

16 augusti 2018

Kostnadsfri cykelservice! Rusta cykeln inför höstens cykelpendling

Favorit i repris! Återigen besöker Pappas Mobila Cykelverkstad Ursvik och erbjuder alla Ursviksbor kostnadsfri service på sin cykel. Kom till Aktivitetsparken onsdagen den 22 augusti mellan 16.00-18.30.

14 augusti 2018

Ursvik testar egen busslinje på helgkvällar

Bussen ska underlätta för Ursviksborna att ta sig till och från tunnelbanan under helgkvällar – på ett sätt som också är miljömässigt hållbart.

13 juli 2018

Sunfleets bilpool – car sharing is caring

I Ursvik finns bilpoolen Sunfleet, som erbjuder tillgång till bil på ett sätt som är mer klimatsmart, billigare och smidigare för väldigt många.

12 juli 2018

Välkommen på visning på Milstensv. 19 juli kl 15 – 15:30

Välkommen till Bonavas visningsbod den 19 juli kl. 15 – 15.30 på Milstensvägen. De första lägenheterna står inflyttningsredo i maj 2019 och det finns allt från ettor till femmor.

5 juli 2018

Sommaraktiviteter för unga och barn

I Ursvik med omnejd erbjuds det aktiviteter hela sommaren. Ta chansen och prova allt från capoeira till trolleri.

21 juni 2018

Indian Street Food – prisbelönt foodtruck tillbaka i Ursvik

Indian Street Food, som vann foodtruck SM förra året, kommer tillbaka. Onsdagen den 27 juni rullar en vagn fylld av rykande läckerheter in i Ursvik.

21 juni 2018

Ursviks västra delar utvecklas med ung input

I projektet SURR deltar 16 lokala ungdomar från Ursvik, Rissne och Rinkeby. De kommer att bidra med förslag och idéer om hur utvecklingsprojektet i västra Ursvik ska kunna genomföras så bra som möjligt gällande både trygghet och trivsel.

18 juni 2018

Midsommarfirande i Ursvik

Välkommen på traditionellt midsommarfirande i Ursvik med både stångresning och ringdans. Platsen är Midsommarängen (bredvid Båtparken) i Lilla Ursvik, och redan kl. 10 på förmiddagen bjuds alla intresserade in till blomplockning.

15 juni 2018

Samma plats, en annan tid (del 3)

Arkeologerna som i höstas undersökte platsen för Ursviks gamla ryttartorp, fortsätter sin berättelse om livet här för 300 år sedan. Det så kallade nödmyntet som hittades tros ha till hört soldaten Johan Wijkberg.

14 juni 2018

Välkommen på kostnadsfri cykelservice i Ursvik!

Nu erbjuds kostnadsfri cykelservice för alla Ursviksbor. Tisdagen den 19 juni mellan 16.00-18.30 kommer erfarna Pappas Mobila Cykelverkstad till Aktivitetsparken.

8 juni 2018

Hembakat med kärlek på Ursviks nya café

Nu öppnar Ursviks första renodlade café. Bakom satsningen står en lokal ”björnmamma” som vill bjuda på både hembakat och nypressat.

1 juni 2018

Fira nationaldagen i Sundbyberg!

För 14:e året i rad arrangerar Sundbybergs stad ett stort och härligt nationaldagsfirande med artister och olika aktiviteter på Golfängarna vid Lötsjön, dit alla är hjärtligt välkomna.

29 maj 2018

STORA VISNINGSDAGEN I URSVIK 3 juni

Välkommen till Ursviks stora visningsdag och träffa flera bostadsutvecklare samtidigt. Alla som anmäler sig bjuder vi på food truck-mat och medan du hittar ditt nya hem underhåller vi barnen med pyssel.

28 maj 2018

Brisket & Friends tillbaka i Ursvik ons 30 maj

På onsdag är Brisket & Friends tillbaka i Ursvik! Kom i god tid till Marieborgsgatan, där foodtrucken står mellan 16-18.30, nu på onsdag den 30 maj. På menyn står Briskets & Friends populära hickoryrökta kött med tillbehör.

28 maj 2018

Restaurang Mateos satsar på fika

Soligt väder gör att Ursviksbor dras till Ursviks största uteservering. Nu satsar restaurang Mateos även på fika.

27 maj 2018

Ursvik några våningar närmare Manhattan

Vad sägs om fri utsikt åt alla håll, massor av ljus, två stora, gemensamma takterrasser och härliga, välplanerade lägenheter från 33-107 kvadratmeter? Den 31 maj på The Winery Hotel får veta mer om det nya landmärket Ursviks Torn.

25 maj 2018

Området kring Enköpingsvägen utvecklas

Sundbybergs stad har stora och spännande planer för den så kallade Madendalen, det vill säga området längs Enköpingsvägen. I visionen för området ingår både nya bostäder, lokaler för handel samt olika mötesplatser.

23 maj 2018

Grannsamverkan 2.0 och NOS-projektet

Många ögon upptäcker mer – liksom fler hundnosar och hundöron. Det är grundprincipen för både grannsamverkan och närpolisens NOS-projekt. Följ med Grannsamverkan Stora Ursvik på en kvällsrunda i den nya, tydligt uppmärkta poolbilen.

21 maj 2018

Strålande sol och härlig stämning under Ursviksdagen

Den populära Ursviksdagen gick av stapeln för elfte året i rad. Solen strålade över den folktäta gata där Ursviksdagen tog plats. Nära och kära samlades för att ta del utav de roliga aktiviteterna och flera var nyfikna på att spana in våra underbara kvarter.

14 maj 2018

Ingen rök utan… Brisket & Friends. Ny food truck kommer till Ursvik

Food trucken Brisket & Friends kommer till Ursvik onsdagen den 16 maj och med sig har de sina populära hickoryrökta godbitar. Missa inte chansen till en riktig köttfest. Du kommer garanterat förstå varför denna truck stod som finalist i senaste food truck-SM.

8 maj 2018

Information om mellan- och högstadieskolan i Ursvik

Den planerade grundskolan och idrottshallen har flyttats från Ursviks torg till ett nytt läge cirka 150–200 meter norrut. Den nya placeringen ger bättre förutsättningar för en bra utomhusmiljö.

6 maj 2018

Ursviksdagen 20 maj – välkommen till årets folkfest

Ursviksdagen 2018 går av stapeln den 20 maj. Som besökare kan du njuta av bland annat ansiktsmålning, ponnyridning, Zumba, lokal mat, tåg med guide och mycket mer. Ursviksdagen är det perfekta tillfället att bjuda in nära och kära att spana in våra underbara kvarter.

2 maj 2018

Bli bifadder och få egen honung!

Vill du bli bifadder under 2018 och lära dig allt om hur man sköter bin? Det är kostnadsfritt och du får all information och utrustning som behövs. Välkommen med din ansökan!

30 april 2018

Indisk food truck tillbaka med ny meny

Med ny meny kommer den populära indiska food trucken tillbaka till Ursvik den 2 maj. Så passa på att njut av nya läckerheter direkt från Indien.

27 april 2018

Gratis bajspåsar – en hyllning till hundlivet!

För att hålla Ursvik rent och snyggt är det viktigt att du som är hundägare alltid plockar upp efter din hund. Stadsbyggnadsprojektet har placerat ut fyra stationer med gratis hundbajspåsar som du kan använda när du glömt att ta med egna.

27 april 2018

Förändring i P-övervakningen 1 maj

Från och med 1 maj övergår parkeringsövervakningen på Gamla Enköpingsvägen, mellan Oxenstiernas allé och Brännarvägen, till kommunen. Det innebär att du som har boendeparkeringstillstånd från Sundbybergs stad kan parkera även här.

20 april 2018

Fira Valborg i Ursvik

Den 30 april är det återigen dags för det traditionsenliga Valborgsmässofirandet med fackeltåg, majbrasa, gemenskap, sång och härliga smakupplevelser. Varmt välkommen till motionsgården!

17 april 2018

Fler odlingslådor i Ursvik – Ansök nu!

Ännu fler odlingslådor har köpts in till Ursvik och därmed öppnas möjligheten för fler Ursviksbor att få sin egen odlingslåda. Kring odlingslådorna finns en härlig gemenskap med träffar från vår till höst.

16 april 2018

Vi hjälps åt att göra Ursvik rent och snyggt!

Tillsammans gör vi Ursvik rent och snyggt under Skräpplockardagarna 23 april – 13 maj. Aktionen handlar både om att vårstäda i området och förändra människors attityd till nedskräpning.

13 april 2018

Innovatör av indisk street food till Ursvik

Food trucks älskar Ursvik, och kärleken är besvarad. Nu kommer Indian Street Food Truck till Ursvik och bjuder på finaste indiska street food:en direkt utanför porten. Skriv in den 18 april i kalendern och ta med grannen till en färg- och smakupplevelse.

3 april 2018

Utöka klass- eller lagkassan på Ursviksdagen 2018

Den 20 maj är det för elfte året i rad dags för familjetraditionen Ursviksdagen. En dag som sprider glädje och omtanke i våra kvarter. Nu söker vi skolklasser, lag och föreningar här i Ursvik, som genom försäljning vill ta chansen att utöka klass- eller lagkassan.

29 mars 2018

Freds Food Truck återvänder till Ursvik onsdag 4 april

Just nu finns det över femtio food trucks som rullar på Stockholms gator. Målet är att erbjuda vällagade och spännande alternativ till middag nära hemmet och jobbet. Årets food truck-premiär i Ursvik ägde rum i mars, och då var det Fred´s Food Truck som var på besök. Onsdagen den 4 april får alla Ursviksbor en ny chans, för då är truck-bröderna tillbaka med sin USA-inspirerade mat.

22 mars 2018

Samma plats, en annan tid (del 1 och 2)

Arkeologerna som gjorde en utgrävning i Ursvik i höstas har presenterat nya fynd och slutsatser. Läs om hur det var att bo i Ursvik för 300 år sedan och följ gärna arkeologernas arbete på Facebook.

16 mars 2018

Nu har förskolan Forskaren öppnat

Ursviks nya förskola Forskaren har nu slagit upp dörrarna. Här välkomnas barnen och personalen av ljusa, luftiga lokaler och estetiskt vackra miljöer. Utformningen är gjord för att ge goda förutsättningar för lek och lärande.

15 mars 2018

De vanligaste frågorna – och svaren – på öppet hus

Förra veckan höll Sundbybergs stad öppet hus om utvecklingen av områdena Torget och Vallen samt tvärbanan i Ursviks västra delar. Det kom ett 60-tal besökare, som ställde många bra frågor och lämnade synpunkter och förslag. Läs mer om eventet och de vanligaste frågorna och svaren.

15 mars 2018

Populära food trucks tillbaka i Ursvik

Nu är det klart att förra årets succé med food trucks, är tillbaka i Ursvik. Nytt för denna gång är att en food truck ska dyka upp så ofta som varannan onsdag och vi startar redan nästa vecka, 21/3-2018.

6 mars 2018

Öppet hus i Ursvik – mer info

På torsdag och fredag håller Sundbybergs stad öppet hus om utvecklingen av områdena Torget och Vallen samt tvärbanan i Ursviks västra delar. Kom dit och var med när vi formar en positiv och hållbar framtid för Ursvik tillsammans!

26 februari 2018

Öppet hus om utvecklingen av Torget, Vallen och tvärbanan

Du är mycket välkommen när Sundbybergs stad håller öppet hus i Ursvik den 8 och 9 mars. Då får du veta mer och tycka till om utvecklingen av områdena Torget och Vallen samt tvärbanan i Ursviks västra delar. Var med och forma en positiv och hållbar framtid!

21 februari 2018

Fira med Lilla Ursviks byalag

Valborg, midsommar och julgransplundring – tre härliga högtider som firas bäst tillsammans med Lilla Ursviks byalag. Kajsa Olsson Persson, byalagets nuvarande ordförande, berättar om en aktiv ideell förening med anor från 1920-talet, som årligen arrangerar uppskattade festligheter dit alla är välkomna.

16 februari 2018

Ta chansen och ge dig ut på hal is

Isbiten är ett projekt för att få fler att upptäcka skridskoåkning. Nu står isbanan i Ursvik och erbjuder spännande möjligheter för alla Ursviksbor att ge sig ut på hal is.

27 januari 2018

En truck kommer lastad – med gott bröd

Med start nu på söndag, 28 januari, hittar du Bageritrucken vid Aktivitetsparken mellan klockan 11-14. Den är lastad med färskt bröd och goda bakverk – allt bakat samma dag, med fina och riktiga råvaror.

18 januari 2018

Ursvik – i nationens intresse

I det topphemliga militärområdet bedrevs avancerad militär forskning och utveckling inom bland annat kärnvapen, undervattensteknik, stridssimulering och försvarsanalys. Spionexperten Johan Öhgren berättar om ett helt annat Ursvik.

28 december 2017

Ett år i revy – från pizzor till parkour

Nu går 2017 mot sitt slut och det är dags att summera vad som har hänt. Vi kan se tillbaka på ett spännande år då Ursvik har växt och utvecklats. Ett år då vi tillsammans har fortsatt odla och skapa den positiva och omtänksamma Ursviksandan. För att hjälpa minnet på traven har vi samlat ihop några av godbitarna från året som gått.

22 december 2017

God Jul!

Det är dan före dan före dopparedan och i vart och varannat hus förbereds det för julens traditioner. Vi blickar upp mot himlen och önskar oss snö och håller tummarna för att tomten dyker upp.

14 december 2017

Lussekatter lyste upp luciamorgonen

På luciamorgonen delades det ut både leenden och lussekatter i Ursvik. Se bilderna från den fina marschallprydda morgonen.

12 december 2017

Slipa grillorna – isen är på väg till Ursvik!

Ta fram skridskorna för nu kommer Isbiten – kommunens satsning på mobila isytor för spontanåkning – till Ursvik! På lördag är det invigning med tal, skridskouppvisning, korv och dryck i Aktivitetsparken. Alla är varmt – eller ännu hellre kallt – välkomna!

11 december 2017

Ursviks julmarknad – en ny härlig tradition!

Den andra söndagen i december gick Ursviks julmarknad av stapeln med både besöks- och utställarrekord. Det var en dag fylld med omtanke och julkänslor som sprakade.

6 december 2017

HSB bygger kvarteret Atomen

HSB har köpt kvarteret Atomen av Bonava. Här planeras 63 nya bostäder med ett högt och fritt läge vid Forskarparken. Säljstarten beräknas till andra kvartalet 2018 och preliminär inflyttning är 2020.

4 december 2017

Ny förskola i Ursvik – Forskaren vill bli ett med naturen

Snart öppnar nya förskolan Forskaren i Ursvik. Förutom miljöcertifiering och integrering med naturen är fokus på den så kallade Reggio Emilia pedagogiken.

23 november 2017

Välkommen till Ursviks julmarknad 10 december

Julen närmar sig och snart är det äntligen dags för årets julmarknad i Ursvik. Doften av jul kommer garanterat sprida sig bland kvarteren och alla barn får såklart lämna sin önskelista till tomten.

21 november 2017

Arkeologi och Ursviks spännande historia intresserade många

Onsdagen den 15 november presenterades den arkeologiska utgrävningen nedanför Gamla Enköpingsvägen. De flesta åhörare som först samlades på plats var lite äldre, men snart anslöt en stor grupp förstaklassare från Älvkvarnsskolan.

14 november 2017

Invigning av nya ljusslingan och cykelservicestationen

Kom på invigning av nya ljusslingan och en ny lekfull station för cykelservice i Ursviks motionsgård.  På torsdag invigs både den nya ljusslingan i femkilometersspåret och en ny kul station för cykelservice i Ursviks motionsområde. Cykelservicestationen är formgiven av konstnären Andreas Hammar och har bland annat en mekanisk cyklande anka (måste ses!). Alla som är […]

9 november 2017

Var med och sälj på Ursviks julmarknad

  Den 10:e december är det dags för Ursviks julmarknad och nu söker vi dig som vill vara med och sälja ditt godis, bakverk, julpynt eller hantverk. Det kostar inget att vara med och bord med tak ingår. Även fast det känns som att det är långt kvar till jul, är det full fart med planeringen av årets julmarknad […]

7 november 2017

Boendeparkering på Gamla Enköpingsvägen

Två förbättringar har genomförts gällande boendeparkeringen på Gamla Enköpingsvägen öster om Oxenstiernas allé.

3 november 2017

Bättre träningsmöjligheter med nytt ljus

Med ny belysning blir Ursviks motionsspår ännu mer tillgängliga och dessutom blir det mer skonsamt mot miljön. Stockholms bästa motionsspår blir dessutom bättre skyddade mot strömavbrott.

27 oktober 2017

Visning av arkeologisk undersökning i Ursvik

Arkeologer från Stockholms läns museum kommer till Ursvik för att undersöka lämningarna efter ett så kallat ryttartorp. Den 15 november hålls också en öppen visning för alla nyfikna.

25 oktober 2017

Halloween i Ursvik

Lagom till att höstmörkret lagt sig över vår stadsdel kommer en av höstens roligaste familjehögtider, halloween. Häng med på gemensamt halloweenfirande, ordnat av lokala eldsjälar. Kom med utklädda barn till Älvkvarnsskolan kl. 17, fredagen den 27 oktober.

13 oktober 2017

Tvärbana till Ursvik börjar byggas vid nyår

Det närmar sig det första spadtaget för tvärbanan i Ursvik. Innan årsskiftet är byggstarten planerad och den första etappen till Ursvik ska vara klar år 2021. Den andra etappen till Kista och Helenelund väntas vara klar år 2023.

10 oktober 2017

Disciplin med stort hjärta på Ursviks IP

Nån timme efter höstmörkret lagt sig över Ursviks motionsgård samlas ett 20-tal personer för ett så kallat boot camp-pass. Även om det finns en något tuff jargong i kommunikationen kring boot camp, där ledaren exempelvis går runt med en jacka med texten ”PT from hell”, så finns det hela tiden ett stort hjärta med.

6 oktober 2017

Ursviks kollektivtrafik förbättras successivt

Sedan årsskiftet är SL-bussarnas turtäthet i rusningstrafik betydligt högre än tidigare. Det var ett viktigt steg på vägen till en bättre kollektivtrafik i Ursvik.

29 september 2017

Snart kommer brandbilen – med wraps

På onsdag den 4 oktober rullar en gammal amerikansk brandbil in i Ursvik. Men ta det lugnt, det brinner knappast i knutarna. Istället är det Therese och Noomis fantastiska glödhoppawraps som står för uppståndelsen. Med seger förra året i ”Årets Street Food” i bagaget vill The Kitchen Crew, som de officiellt heter, bjuda in Ursviksborna till sin härliga röda food truck.

22 september 2017

Boendeparkeringen övergår till Sundbybergs stad

Från och med lördagen den 23 september kan du boendeparkera med tillstånd från Sundbybergs stad i hela Ursvik på markerade p-platser. Läs mer om vad som gäller under övergången från Q-Park till kommunens parkeringsövervakning.

12 september 2017

Honung för Ursvikssjälar

Förra veckan samlades alla Ursviks bi-faddrar för den årliga honungsslungningen, den avslutande delen av processen där honungen ska tas från bikupornas vaxplattor och läggas i fina burkar. Många var på plats och mycket honung blev det. Och så här ser såg det ut.

5 september 2017

Honungsfest i Ursvik

Kanske hör du surret på stan just nu – det är helt klart förväntningar i luften inför årets honungslungning på torsdag, den 7 september. Kom och träffa alla bifaddrar som under vår och sommar hjälpt till att sköta områdets cirka 60 000 bin.

4 september 2017

Indisk hetta på onsdag

Nu på onsdag fortsätter succén med food trucks i Ursvik. På tur att rulla in i området står Indian Street Food. Bilen parkeras på Marieborgsgatan, ner mot Oxenstiernas allé och på menyn står bland annat Grilled Chicken Tikka med Coriander Yogurt.

30 augusti 2017

Parkeringsinfo: Sundbybergs stad tar över efter Q-park

Den 1 oktober tar Sundbybergs stad över parkeringsövervakningen efter Q-park, som tidigare har skött den i delar av Ursvik. Detta påverkar både dig som boendeparkerar och korttidsparkerar.

29 augusti 2017

En inflyttad tv-stjärna

Philip Hanna är inte vilken frisör som helst. Bakom sig har han en lång karriär i Syrien där han drivit flera salonger med över 30 medarbetare. Han var också något av en kändis då han hade sitt egna programsegment på tv där han gjorde klassiska före/efter-inslag som visade nya frisyrer. Idag driver han frisörsalong i Ursvik.

23 augusti 2017

Vision 2030 för ett ännu bättre Sundbyberg

Nu har Vision 2030 tagits fram, med en ny och uppdaterad kompassriktning för att göra Sundbyberg till en ännu bättre kommun att leva, bo och arbeta i.

4 augusti 2017

Hon hjälper våra kroppar att klara årstiderna

Statistik visar att svenskar går mer på skönhetssalonger än någonsin tidigare och svenska kvinnor lägger i genomsnitt mellan 10 till 20 000 kronor per år på behandlingar. Och nu finns bättre möjligheter än någonsin för Ursviksborna att haka på trenden med nyöppnade salongen Max Bella.

31 juli 2017

Träff för alla bi-faddrar

Den 9:e augusti är det dags för alla bi-faddrar att träffas vid kupan för att hälsa på bina och provsmaka honungen! Vi vill även få in förslag på etikett till årets honungsburk, så lämna ditt förslag när vi ses.

28 juli 2017

Vegan Schmegan kommer tillbaka!

Nästa vecka, onsdagen den 2/8, kommer en omtyckt food truck tillbaka till Ursvik. Vegan Schmegan bjuder på sina färgstarka kreationer med inspiration från olika delar av världen.

20 juli 2017

Sommarläsning: Ursvik genom tiderna

Passa på att göra en spännande tidsresa och ta reda på vad som hänt i Ursvik sedan långt före Kristi födelse. Historiens vingslag känns mer påtagliga och kittlande när det handlar om en plats man har en relation till. En plats som ser helt annorlunda ut idag, men ändå är samma.

14 juli 2017

Stockholms bästa motionsspår – precis runt knuten

En vanlig syn här i Ursvik är semesterlediga motionärer som snörat på sig skorna och är på väg mot de fantastiska motionsspåren som ligger runt knuten. Och konstigt vore väl annars, för vi har faktiskt Stockholms bästa motionsspår, det visar ett nytt rikstäckande test.

7 juli 2017

Aktiviteter för sommarlovslediga

Även om sommaren är kort och det mesta regnar bort, så finns det massor med kostnadsfria aktiviteter att göra för unga i vårt närområde. Vi har listat ett urval av aktiviteter som vi tänker kan vara roliga för barn och unga i Ursvik.

28 juni 2017

Kryddstark start på sommaren

I takt med att solen lyser allt starkare och vi njuter av sommaren, fortsätter succén med food trucks i Ursvik. Näst på tur står Nees med sin thaimat.

27 juni 2017

Välkommen hit – till Ursviks nya ansikte utåt

Vår webbplats har sett likadan ut länge, så det var dags för en uppdatering. Platsen och webbplatsen är två sidor av samma Ursvik – en fysisk och en digital – som ska samspela med varandra.

22 juni 2017

Boendeparkering i Ursvik

På sistone har boendeparkeringen i Ursvik och andra delar av Sundbyberg diskuterats flitigt, både hos kommunen och bland de boende. Här reder vi ut vad som gäller tills vidare.

9 juni 2017

Sportbar med fokus på mat

Oavsett vilket som är ditt favoritlag så ska nya Ursvik Krog erbjuda en plats som förenar och ger alla sportintresserade möjligheter att följa favoritlaget tillsammans över en bit mat.

7 juni 2017

Grannsamverkan gör Ursvik tryggare

Trygghet är en avgörande faktor för att människor ska kunna trivas i ett område. I Ursvik finns två lokala grupper för grannsamverkan mot brott – en i Lilla och en i Stora Ursvik.

5 juni 2017

Hamburgarfest i Ursvik

Trenden med högklassig köttfärs och färska organiska ingredienser har gjort Stockholm till något av ett burgar-mecka. Och den 7 juni kommer några av de bästa burgarna med bil till Ursvik.

1 juni 2017

Ursviksskolan vann priset Årets byggnad

Det är här man hittar vinnaren av det prestigefyllda priset Årets byggnad i Sundbyberg. Ursviksskolan vann klart bland nio nominerade bidrag med hela 24 procent av de cirka 1500 rösterna.

24 maj 2017

Sol och tårtrekord på Ursviksdagen

Bra väder och stor uppslutning gav fina förutsättningar för årets Ursviksdag – som var den tionde i ordningen. Det innehållsrika programmet erbjöd något spännande för alla åldrar.

16 maj 2017

Ligger Årets byggnad i Ursvik?

Sundbybergs stad är en av de kommuner i Sverige som bygger mest. För att uppmuntra och uppmärksamma god arkitektur har kommunen instiftat priset Årets byggnad, där sundbybergarna får rösta fram sina favoriter.

12 maj 2017

Smile alla härliga Ursviksbor!

Ursviksdagen närmar sig och förberedelserna är i full gång. Vi kommer bland annat att ha ett litet fotoevent där vi fotograferar de härliga Ursviksbor som vill vara ansiktet utåt för vår fina stadsdel.

11 maj 2017

Välkommen till Ursviksdagen!

Söndagen den 21 maj är det återigen dags att fira Ursviksdagen som fyller 10 år. Ett perfekt tillfälle att träffa dina vänner och grannar och ha kul tillsammans på hemmaplan. Mycket är sig likt från tidigare år, men det blir också spännande nyheter.

5 maj 2017

De Fem Elementen – bostäder med hälsan i fokus

Genomtänkt arkitektur, ljus, rymd och ett högt fritt läge. Men inte bara det. Här skapas också – av ett riktigt spa-proffs – en härlig anläggning med relax och gym, som delas av de boende.

27 april 2017

Sjung in våren i Ursvik – allt du behöver veta om årets Valborg

Det kan vara svårt att tro när precis snön fallit utanför fönstret, men snart är det dags att fira vårens ankomst och Valborg. Och vad passar bättre än att göra det i Ursvik?

25 april 2017

Fantastisk hummus är på väg

Efter en lite kyligare period sägs värmen nu vara på väg. Och vad passar då bättre än att gå man ur huse och njuta av lite street food i form av bland annat riktigt god hummus?

13 april 2017

Säsongsstart för bonde söker odlingslåda

Succén med odlingslådorna fortsätter och intresset är större än någonsin. På årets första odlarträff låg förväntan i luften och det pratades om allt från smultron och jordgubbar till aubergine och potatis.

10 april 2017

Från 24 april till 4 maj städar vi Ursvik tillsammans!

Alla bostadsområden behöver städas ibland och det gäller förstås även Ursvik. I år städar vi samtidigt som Sundbybergs stad genomför sina årliga Skräpplockardagar.

29 mars 2017

Freds Food Truck till Ursvik

Onsdagen den 5 april går startskottet på en serie Food Trucks som kommer synas i Ursvik. Först ut är Freds Foodtruck en av pionjärerna inom Food truck-kulturen och har sedan 2012 glatt stockholmare med allt från pulled pork till fish tacos och quesadillas. Freds Food Truck rullar in på Marieborgsgatan och kommer att stå ner mot Oxenstiernas […]

24 mars 2017

Konsten är en del av Ursvik

Vi har nystat i bakgrunden till satsningen på konst i Ursvik och även tagit reda på lite mer om konstverken som du kanske passerar dagligen i vardagen.

7 mars 2017

Positiva svar om Milot

De undersökningar som Försvarsmakten genomförde i militärområdet (Milot) i somras visar att det inte finns någon risk för människors hälsa med dagens markanvändning. Ett par kompletterande undersökningar görs under våren för att säkerställa denna slutsats. Läs mer på Sundbybergs stads webbplats.

28 februari 2017

Hur får Ursviks gator och kvarter sina namn?

I takt med att Ursvik växer behövs nya gatu- och kvartersnamn. Nu senast har det planerade området kring Ursviks torg fått nya namn av Sundbybergs stad. Planarkitekten Manne Berndtsson berättar hur det går till när nya gator och kvarter ska döpas. I västra Ursvik blir bebyggelsen tätare och ännu mer stadslik än i övriga delar […]

27 februari 2017

Första spadtaget för The Tube

Trots att det var en av vinterns kallaste dagar fanns det mycket förväntan i luften. De första spadtagen skulle tas i byggprojektet The Tube, där 54 lägenheter med smart planerade utrymmen ska uppföras i Ursvik. Nästan hela huset består av enrummare som lätt kan omvandlas till tvåor. Alla boende får också tillgång till en privat […]

24 februari 2017

En skräddarveteran flyttar in

När vi är mitt uppe i livet med tvätt och fotbollsträningar kan det kännas härligt att det finns personer som Mohammad Albazi. Med ett smittande lugn och måttband runt halsen finns han där för oss, oavsett om vi behöver hjälp med en trasig klack eller ny nyckel. I den nya lokalen på Ursviks Allé erbjuder […]

23 februari 2017

Guide till sportlovsaktiviteter

Äntligen är det här, sportlovet. Lovet då alla barn får möjlighet att stänga skolböckerna och sätta på sig aktivitetskepsarna och släpa med sig föräldrar på allt från sagostund till hiphop-dans. För det finns ingen brist på aktiviteter i år, och glädjande nog är det mesta kostnadsfritt. För att göra det enkelt för alla ursviksbarn och […]

17 februari 2017

Sundbyberg hetast i Sverige

Under 2016 färdigställdes rekordmånga bostäder i Sundbybergs stad. Totalt blev det närmare 1 000 nya bostäder, vilket är en ökning med över 15 procent jämfört med året innan. Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik bidrar förstås till de fina tillväxtsiffrorna. Sundbyberg är inte bara Sveriges till ytan minsta kommun. Det är också Sveriges idag hetaste utvecklingsområde, enligt kommunstyrelsens […]

13 februari 2017

Ny parkourhall lockar lekfulla

Många ser det framväxande Ursvik som en kontrastrik plats där avkoppling och äventyr förenas, där grönytor blandas med stadsmiljö. Så det känns naturligt att stadsdelen nu också blir värd för vad som är Stockholms första, och Sveriges största, parkourhall. För parkour kan upplevas som kontrasternas rörelse, ses som både en sport och en konstform, en […]

3 februari 2017

Missa inte invigningen – Sveriges största parkourhall

Du är förlåten om du ännu inte vet vad parkour är, men snart har du slut på ursäkter, för på lördag öppnas Sveriges största parkourhall i Ursvik. Parkour kan ses som en träningsform, en konst eller en livstil. Oavsett vilket så började subkulturen i Paris förorter på 80-talet för att därefter sprida sig över hela […]

29 januari 2017

Lilla Sara fick varmt mottagande

Pizza fyller nu sjuttio år i Sverige och lägligt nog för alla Ursviksbor som vill fira jubileet har Lilla Sara öppnat upp portarna på Ursviks Allé 57. Trots att Lilla Sara bara hunnit haft öppet ett litet tag märker de att pizzan numera har en självklar plats i den svenska folksjälen. Ägaren Umut Ozyer har […]

20 januari 2017

Julgransplundring med kraschat pepparkakshus

Fredagen den 13 januari var verkligen inte någon otursdag. Tvärtom var det en riktig turdag för alla Ursviks barn. I Svenska kyrkans lokal på Stallgatan möttes stora och små av julmusik, pyssel och gofika. Det var julgransplundring, den årliga traditionen där man firar att julen är över för den här gången. Den mysiga lokalen fylldes […]

5 januari 2017

Skidor och Tiramisu

”Ur spår!”, hör vi ropas bakifrån. Vi flyttar oss snabbt och ser hur ännu en grupp skidåkare susar förbi oss i spåren vid Ursvik. Solen skiner och det är inte svårt att förstå att de här skidspåren är ett av norra Storstockholms populäraste utflyktsmål på vintern. Ung som gammal, nybörjare och proffs, alla samsas de […]

16 december 2016

Ja till Tvärbanan i landstinget

I tisdags röstade landstingsfullmäktige i Stockholm ja till utbyggnaden av Tvärbanan från Ulvsunda till Helenelund, med två hållplatser i Ursvik. Det innebär att projektet startar nästa år och att Tvärbanan ska nå Ursvik år 2021. Den så kallade Kistagrenen av Tvärbanan kommer att bestå av åtta kilometer spår, tio hållplatser, 20 vagnar och en uppställningshall […]

15 december 2016

Ursviks julmarknad – en ung tradition

Gamla stans julmarknad firade nyligen 100 år och det är nog få stockholmare som inte har en relation till den. Långt yngre är Ursviks julmarknad. Den har inte ens ett år på nacken. Och det är nog få som hunnit skaffa en relation till den. Men det är också det som är så häftigt med […]

13 december 2016

Marschaller och lussekatter förgyllde morgonen

Det var en speciell morgon, en gemensam lucia i Ursvik. Och alla som var uppe tidigt fick vara med.

5 december 2016

Årets Första Pulkakaravan

De första snöflingorna hinner knappt landa på marken innan det skapas pulkakaravaner längs vägarna mot Ursviks pulkabackar.

30 november 2016

Tagga jultomten och vinn din mest önskade julklapp

Ett envist rykte säger att tomten kommer till Ursviks julmarknad den 3 december. Det här har lett till en intensiv diskussion mellan vuxna som påstår att jultomten inte finns och barn som vet bättre. För att bevisa sin existens har tomten utlyst en fototävling med riktiga tomtepriser. Gör så här för att vara med och […]

30 november 2016

Ny restaurang på Ursviks allé

I mitten av december kommer restaurangen Lilla Sara att öppna på Ursviks allé 57. Här ska bland annat serveras pizza, kebab, sallader och amerikansk panpizza. Öppettiderna blir generösa, och den som är hungrig kan välja mellan att äta på plats eller take-away. Krögaren på den nya restaurangen heter Umut Ozyer. Han har gedigen restaurangerfarenhet och […]

24 november 2016

Högt och fritt med utsikt

Serafim Fastigheters projekt Panorama erbjuder snygga och funktionella hus i bostadsrättsform, med inspiration från både engelska townhouses och nordisk tradition. Ett bekvämt och praktiskt boende med egen takterrass och lättskött tomt. Den 3 december är det säljstart för Brf Panorama Ursvik. Sammanlagt kommer kvarteret att bestå av 22 bostäder – tjugo i parhus och två friliggande villor. Parhusens […]

18 november 2016

Välkommen till Ursviks julmarknad den 3 december

Traditioner är ju oftast gamla, men vi behöver nya också. Därför vill vi som bygger i Ursvik bjuda in till en mysig julmarknad. Förutom försäljning av godis, bakverk, julpynt och hantverk, kommer det att bjudas på glögg, kaffe, varm choklad och lussekatter, samt roliga aktiviteter för barn och vuxna. Det kommer också att finnas information, […]

18 november 2016

Riksbyggen uppför 160 nya lägenheter

Nu är det klart att Riksbyggen kommer att starta en tredje etapp med bostadsrätter i Ursvik, denna gång i den västra delen av området. Byggstarten beräknas ske under 2018. Riksbyggen har tidigare uppfört bostadsrättsföreningarna Gläntan och Jubilaren i Ursvik. Nu blir det ett tredje projekt, den här gången på adressen Ladugårdsgatan 4. Läs mer i […]

9 november 2016

Snöröjningen jobbar hårt

Snöröjningen i Ursvik tvingas jobba hårt i dagens extremt ymniga snöfall. Som i alla områden som just nu får stora mängder snö på kort tid, kommer en helt normal framkomlighet inte att kunna garanteras hela tiden. Snöröjningen gör så gott de kan för att hinna med, och vi måste alla visa tålamod och även hänsyn så […]

7 oktober 2016

Lyckad invigning av Rinkebystråket

foto:rinkebystraket.se I slutet av september var det invigningsfest för Rinkebystråket – en helt ny handelsgata med restauranger, caféer, butiker, vardagsservice och tjänster. Solen sken och vindarna var friska när Rinkebystråket invigdes med en stor fest den 30 september. Först hölls en invigningsceremoni på Bytorget, med bandklippning och tal. Därefter erbjöds en mängd olika aktiviteter, mat, […]

7 oktober 2016

Undersökningen av Milot

Många undrar vad som händer på det gamla militärområdet, där det tidigare i år hittades spår av föroreningar i marken. Statusen idag är att provtagningar har genomförts och att resultatet nu sammanställs. I somras genomfördes en grundlig provtagning av mark och grundvatten i Milot. Beställare av provtagningen var den tidigare markägaren Försvarsmakten. På Sundbybergs stads […]

5 oktober 2016

Åtgärder för att minska buller och damm

Byggproduktion innebär alltid viss påverkan på närområdet, till exempel i form av buller, damm och byggtrafik. I Ursvik försöker vi minimera störningarna genom olika typer av åtgärder. För att minska bullerstörningarna får aktiviteter som låter mycket inte pågå före klockan 7 på morgonen eller efter 17 på eftermiddagen. Vissa undantag förekommer, till exempel för att […]

5 oktober 2016

Restaurang Mateos har ny ägare och lunchöppet

Sedan början av september har Mateos ny ägare. Restaurangen har också börjat servera dagens lunch med generösa öppettider och har utökat menyn. Mateos Restaurang & Bistro på Marieborgsgatan 4 har ny ägare sedan några veckor tillbaka. Han heter Abdulkadir Celik, kommer från Turkiet och har redan genomfört förbättringar. Numera kan man inte bara äta middag […]

26 september 2016

Den perfekta bisysslan – att slunga honung

På kvällen den 7 september var det dags att skörda frukterna av Urviksbinas idoga arbete. Intresset var stort och ett 30-tal bifaddrar i olika åldrar fanns på plats i projektkontoret för att slunga honung och få med sig lite av den gyllengula sötman hem. Det var en fin brittsommarkväll och det låg förväntan i luften […]

6 juni 2016

Arigato Sushi har öppnat

Äntligen! Så sa många Ursviksbor när Arigato Sushi öppnade den 1 juli. Här kommer förutom sushi att serveras enklare asiatisk mat. Den lilla lokalen rymmer åtta sittplatser för den som vill äta på plats, även om take-away är vanligast. Jens Huang som äger restaurangen berättar varför han fastnade för Ursvik: –  Det var en vän som […]

3 juni 2016

Stort intresse vid bikupan

Ursvik visade sig från sin bästa sida den varma sommarkväll när bifaddrarna samlades för ett första möte vid bikupan. Över trettio vuxna och barn kom för att titta på bina, ställa frågor och lyssna på när Bee Urban berättade om binas fascinerande liv. Det är stadsbyggnadsprojektet Ursvik, som består av de markägare och byggherrar som […]

25 maj 2016

Jordiga fingrar vid stadsodlingen

Trädgårdsmästare Linda Schilén, trädgårdsmästare och inspiratör och boende i Lilla Ursvik, välkomnade åtta förväntansfulla sällskap som hade anmält sig till årets stadsodling i Ursvik. Totalt är det 14 familjer som prövar lyckan i odlingslådorna där såväl smultron som potatis och sallad kan odlas. Eller varför inte blommor? De 24 lådorna har lottats ut bland de […]

20 maj 2016

Kall Ursviksdag med varm känsla

Tack alla ni som trotsade det kalla vädret och kom till vår egen dag! Årets Ursviksdag som gick av stapeln den 15 maj, var den åttonde i ordningen och har blivit en årlig tradition som stadsbyggnadsprojektet Ursvik arrangerar. Det var full fart på scenen med både sång, musik och dans som framfördes av barn från […]

30 april 2016

Ursviks motionsområde rustas upp

Motionsområdet i Ursvik ska rustas upp och göras mer tillgängligt. Det behövs bland annat en ny motionsgård, bättre skyltning, belysning, fler elljusspår och ett spår speciellt utformat för längdskidåkning. Dessutom föreslås nya start- och målplatser vid Milot i Stora Ursvik. Utvecklingen av motionsområdet i Ursvik är en del av friluftsplanen för Sundbyberg, som kommunfullmäktige antog […]

12 april 2016

Ny restaurang med hälsomat från hela världen

Till hösten öppnar Nancys café och restaurang med med ett “Fresh Food” koncept som erbjuder ekologisk och närodlad mat och det senaste inom hälsomat. Här kan du beställa din wok eller sallad efter eget önskemål och äta på plats eller på uteserveringen varma dagar. Platsen är Ursviks allé och öppningen är planerad till september. Nacys […]

10 april 2016

Cykel, trafik och tvärbanan

Tvärbanan – projektet framskrider sakta med säkert Stockholms läns landsting beslutade i höstas att fortsätta arbetet med tvärbanans Kistagren och två hållplatser i Ursvik. Just nu pågår planering, projektering och upphandlingar samtidigt som  markundersökningar mot Kista har påbörjats. Det som återstår nu är det formella genomförandebeslutet som väntas i juni och som innebär att byggnationen […]

30 mars 2016

Nu gör vi Ursvik fint!

I mitten av april sker en välbehövlig vårstädning i Ursvik. Då går Sundbybergs stad samt byggherrar och markägare som ingår i Stadsbyggnadsprojektet Ursvik, samman för en gemensam insats i området. Det byggs mycket i Ursvik och från de olika byggarbetsplatserna har en del skräp spridits vidare och hamnat utanför stängslet. Till det kommer en hel […]

14 mars 2016

Fotbollsskolor i Ursvik 2016

Ursvik IK anordnar återigen fotbollsskola på Ursviks IP för olika åldrar. Fotbollsskola för knattar födda 2009-2011 Detta är kanske små tjejer och killars första kontakt med en fotboll där det handlar om att ha kul och leka med bollen!  Även de som redan har börjat spela fotboll är välkomna. Plats: Ursvik IP (konstgräs) – iförda […]

9 mars 2016

Avstängning av gång- och cykelväg på G:a Enköpingsv.

Nu kommer en spännande och intensiv tid på området vid Forskarparken (FOI kullen). Byggherrarna NCC, Järntorget, Wåhlin Fastigheter och Lean Fastigheter bygger tillsammans ungefär 1000 bostäder på platsen. Markarbeten har pågått en tid och till sommaren och hösten 2016 planeras husproduktionen starta. Området byggs sedan etappvis och de första inflyttningarna på kullen väntas 2017/2018 för […]

9 mars 2016

Föräldravecka i Sundbyberg

Sundbybergs stad ordnar en föräldravecka den 12-17 mars då du som förälder eller vårdnadshavare till barn i olika åldrar kan se vad som erbjuds året runt i Sundbyberg av kommunala och andra aktörer. Det blir flera intressanta föreläsningar och andra aktiviteter och vissa av dem är riktade till både barn och föräldrar. Läs hela programmet […]

3 mars 2016

Mammaträning i Ursvik

Nu arrangerar Healtymum gruppträning för mammor vid Ursviks motionsgård på onsdagar kl. 10.00-11.00. Träningen leds av Martina Lindblom och startar den 9 mars fram till den 29 juni . Gå till www.healthymum.se för mer information och anmälan. Det finns plats för 12 deltagare per pass.

18 februari 2016

Evakueringsboendet i Ursvik avvecklas

I början på mars stänger evakueringsboendet för flyktingar i Ursvik eftersom behovet av tillfälliga boenden minskat. Sedan det öppnade i oktober förra året har mer än tusen människor bott här under sin första tid i Sverige. Engagemanget från de boende i såväl Ursvik som från andra håll har varit stort. Nu flyttar de kvarvarande asylsökande […]

10 februari 2016

Bakelser på Dodis Café

En grå februaridag tar några av oss från Ursviksprojektet en kopp kaffe och en semla på nyöppnade Dodis café på Ursviks allé 18. Dodi och Camilla har bara haft öppet ett par dagar och laddat upp med såväl smörgåsar som goda bakverk. Dodi berättar: ”Vi kommer bara att ha svenska produkter här. En del som […]

21 januari 2016

På hal is i aktivitetspark

Kom och åk skridskor! Nu finns det en mindre isbana spolad i aktivitetsparken i Ursvik. Kultur- och fritidsförvaltningen i Sundbybergs stad spolar och sköter om isbanan.

21 januari 2016

Fanfaren reser sig

Nu reser sig stommen på HSBs projekt Fanfaren som byggs i Ursvik. Här byggs många små lägenheter vilket efterfrågas idag. HSB har mött marknaden och bygger 59 små bostadsrätter i sitt projekt längs med Gamla Enköpingsvägen med planerad inflyttning våren 2017. Allt hos HSB är slutsålt idag.