Kommunikationer

Ursvik har ett suveränt läge, nära både naturen och stan.

Du som vill åka kollektivt når idag stadsdelen med buss. Under 2025 planeras Tvärbanans Kistagren öppna sin hållplats vid Ursviks torg. Därefter fortsätter utbyggnaden till Ursvik norra, Kista och Helenelund. Det är också nära till tunnelbanans blå linje i Hallonbergen, Rissne eller Rinkeby (beroende på var i Ursvik du bor).

För dig som cyklar finns många möjligheter, eftersom Sundbybergs stad satsar mycket på att skapa goda förutsättningar för cykelpendling. Åker du bil har du nära till flera stora trafikleder, som tar dig vidare i olika riktningar.

Så här tar du dig enklast till och från Ursvik:

  • Med kollektivtrafik går det snabbast med blå linjens T-bana till Hallonbergen eller Rissne, och därifrån tar du buss 504 till Ursvik. Även buss 540 stannar mycket nära Ursvik, medan buss 157 har en hållplats vid Sundbypark södra, varifrån du kan promenera till Ursvik eller byta till buss 504 eller 540.
  • Två gång- och cykelvägar går norrut från Ursvik till Kista. Styr du istället söderut är det omkring 2,5 kilometer till Sundbybergs centrum. Att cykla till Stockholms innerstad tar cirka 20-30 minuter via Solna och Hagaparken.
  • Kommer du med bil så ligger Ursvik nära både E4 och E18. Du når området via Enköpingsvägen. Det finns två infarter till de nyare delarna av Ursvik, en på Oxenstiernas allé och en på Milstensvägen, samt en infart till det äldre villaområdet i öster via Ursviksvägen.