Fritid

Ursvik är inte bara byggt med omtanke. Det är placerat med omtanke också, nära både stan och naturen. För många av de boende är naturen och de härliga rekreationsområdena Ursviks kanske allra största fördel. Oavsett om du vill promenera, springa, åka skidor eller cykla så har du kommit rätt.

För dig som vill träna inomhus finns både ett gym och Sveriges största parkourhall, Street Mentality. Här finns även lekplatser, den populära Aktivitetsparken, andra stadsparker, bollplaner och – enligt säkra källor – gott om Pokémons. I västra delen av Ursvik kommer det också att byggas en multihall för olika inomhusidrotter.

Missa inte heller Ursviks idrottsklubb, Ursvik IK, som startade redan 1930 och har närmare 800 aktiva. Fotboll är den största verksamheten, med 32 lag i olika åldrar representerade i St Erikscupen och tre seniorlag, varav ett i division 5. Det finns också herr- och damlag i innebandy. Läs mer på klubbens webbplats.

Många i Ursvik uppskattar Milot – området där den militära verksamheten höll till förr. Här finns flera promenadstigar, motionsspår och mysiga rastplatser. Milot är stort som 25 fotbollsplaner, och ägs och utvecklas av Sundbybergs stad.

Det finns många olika idéer och planer för Milot, till exempel naturskola, djurverksamhet, fotbollsplan och fler kolonilotter. Framtiden får utvisa vad Ursviksborna och andra sundbybergare vill kunna göra här.