FRITID

Ursvik är inte bara byggt med omtanke. Det är placerat med omtanke också, nära både stan och naturen. För många av de boende är naturen och de härliga rekreationsområdena i och omkring Igelbäckens naturreservat, en av Ursviks allra största fördelar. Oavsett om du vill promenera, springa, åka skidor eller cykla så har du kommit rätt.

För dig som vill träna inomhus finns både ett gym och Sveriges största parkourhall, Street Mentality. Här finns även lekplatser, den populära Aktivitetsparken, andra stadsparker, bollplaner och – enligt säkra källor – gott om Pokémons.

I anslutning till den planerade högstadieskolan i Ursviks västra delar kommer det att byggas en multihall för olika inomhusidrotter. Både skolbyggnaden och idrottshallen ska kunna användas av skolan på vardagar och för olika föreningsaktiviteter på kvällar och helger.

Missa inte heller Ursviks idrottsklubb, Ursvik IK, som startade redan 1930 och idag har fler än 1200 aktiva. Fotboll är den största verksamheten, med många lag i olika åldrar representerade i St Erikscupen och även seniorlag. Det finns också herr- och damlag i innebandy. Läs mer på klubbens webbplats.

I Ursvik är det alltid nära till skogen och naturen. Sundbybergs IK har nybörjarkurser i orientering för ungdomar och vuxna vid motionsgården. Läs mer på föreningens webbplats.

Många i Ursvik uppskattar Milot – området där militären höll till förr och som idag ägs och förvaltas av Sundbybergs stad. Det finns flera idéer och planer för Milot, till exempel naturskola, djurverksamhet, fotbollsplan och fler kolonilotter. Framtiden får utvisa vad Ursviksborna och andra sundbybergare kommer att kunna göra här.