Full fart under invigningen av Forskarparken!

9 november 2021

Det var stor glädje och det blev en välbesökt tillställning när över 300 personer kom till invigningen av Forskarparken.


Foto: Matias Salinas

Över 300 personer var nyfikna på att ta del av den nya Forskarparken i Ursvik som öppnade förra lördagen. Förutom alla besökare fanns även flera från det lokala föreningslivet på plats.

Foto: Matias Salinas

När de ansvariga för ingivningen av parken Stefan Bergström (C), Ayla Eftekhari (S) och Inger Gran (L) klippte bandet ackompanjerat av en fanfar var det stor glädje. Därefter fick samtliga besökare chansen att kliva in i den nya parken.

– Forskarparken är en fin lekpark för barn, men också en fantastisk plats kring naturen för alla Ursviks-bor. Jag tycker personligen att det är extra roligt att de gamla skyttevärnen fått en ny funktion med exempelvis en grillplats med fin utsikt, säger StefanBergström (C), stadsmiljökommunalråd.

Foto: Matias Salinas

Besökarna fick chansen att både upptäcka den nya parken och prova på de olika aktiviteterna som erbjöds. De hade även möjlighet att ställa frågor till de föreningar som var på plats. De deltagande föreningarna var: Sundbybergs IK, Ursviks IK, Stockholm Flow samt en capoeira-förening.

– Det var väldigt roligt att vara på plats och se den energi som alla hade som kom. Vi fick jobba på hårt med våra uppgifter eftersom det kom väldigt många fler än vi förväntade oss. Det var kul att många glada barn och vuxna fick en liten inblick i vår sport. Det är generellt viktigt med ett aktivt föreningsliv i nybyggda områden så att inflyttade hittar nya intressen redan från början, säger Jan Kihl, ordförande i Sundbybergs IK – orientering.

Foto: Matias Salinas

På plats fanns även representanter från Sundbybergs Stad som besvarade besökarnas frågor. Samtidigt som barnen lekte och hittade nya saker att göra.

– Tidigare verksamhet i parken har varit Försvarets forskningsanstalt, FOA. Utformningen i parken har spunnit vidare på att utforska, upptäcka och uppleva. De gamla militära värnen har utvecklats och gestaltas för spännande lek för lite äldre barn. Det finns också lek för mindre barn med vatten och rutschbana. I parken finns också bollplan och utegym där barn och föräldrar kan träna tillsammans. Parken är nu öppen till många barns stora glädje, säger Karin Stadler, Byggprojektledare på Sundbybergs Stad.

Foto: Matias Salinas

Stämningen under invigningen var på topp och det var full fart från början till slut, med framförallt flera glada barn som fått en helt ny park att utforska, upptäcka och uppleva.


Foto: Matias Salinas


Foto: Matias Salinas

Har ni inte besökt den nya Forskarparken ännu är det verkligen värt ett besök!