Prova på Qigong och njut av Ursviks vackra natur

17 augusti 2021

Mi Eriksson provade på träningsformen Qigong 1998 och sedan den dagen har hon aldrig slutat. Nu vill hon visa Ursvikborna vad Qigong handlar om och skänka vidare glädje, styrka och lugn till de som vill prova på.

Foto: Natalie Holgersson

År 1998 upplevde Mi Eriksson en livskris när hennes mamma gick bort i cancer. När hon då provade Qigong märkte hon hur hon sakta men säkert började må bättre. Minskad stress, glädje och ett lugn började att komma tillbaka till henne. Sedan den dagen har hon fortsatt utöva Qigong, där man utför lugna, stillsamma rörelser med mycket fokus och koncentration på sin egen kropp och andning, balans och koordination. Det ger en spänningslösande, stressreducerande och energihöjande effekt.

Sedan långt tillbaka är hon även utbildad Qigong-instruktör och hon älskar att hon genom Qigongen kan hjälpa andra på samma sätt som hon själv fick hjälp. Under pandemin fick hon en förfrågan från en person som mådde dåligt, om att hålla Qigong-pass och för Mi var det en självklarhet att hjälpa till. Så vid Ursviks motionsområde, har hon därför hållit några klasser senaste åren och nu vill Mi erbjuda flera att ta del av hennes Qigong-klasser.

– Att kunna hjälpa människor är helt fantastiskt. När jag själv började med Qigong var det i rent rehabiliteringssyfte. Sedan dess har jag bara fortsatt och än idag fortsätter jag att förundras över att några långsamma rörelser kan göra så att jag mår så bra utav det. Qigong kan man utföra oavsett vem man är och man behöver inga redskap eller tillbehör. Många deltagare brukar återkomma och säga att de blir gladare, lugnare och mer i nuet.


Foto: Natalie Holgersson

Det finns flera olika varianter av Qigong och Mi ser fram emot att visa upp den form av Qigong hon själv föredrar.

– Det blir lugna, stillsamma och inkännande rörelser med mycket fokus på koncentration och sin egen andning och hur det känns i kroppen när man rör sig långsamt. Man är i nuet och fokuserar på sig själv och försöker att koppla bort allt annat runt omkring. Man får igång energiflödet i kroppen och blodet syresätts. Qigong är lite av en personlig upplevelse utan krav och prestation där man kan finna lugnet och närvaron som man sedan kan ha med sig i vardagen, för att helt enkelt stärka sig själv, både mentalt och fysiskt. Det är också ett väldigt bra komplement till annan träning. Att utföra Qigong är att ge sig själv egentid och förmånen att bara vara.

Mi’s Qigong-klasser kommer att vara cirka 50 minuter långa och ske varje lördag från och med den 21 augusti mellan kl. 09:30 – 10:20. Passen kommer att ske vid grönområdet vid starten av Ursviks Motionsområde. Mi ser fram emot att dela sin passion tillsammans med andra.

– Jag ser verkligen fram emot att få dela Qigongen tillsammans med både nya och tidigare deltagare och få uppleva lugnet och stillheten tillsammans. Ursvik är också en fantastisk plats att utföra Qigong på med stora ytor och vacker skog runt omkring. Min förhoppning är att de som deltar mår bra av att vara med och kanske blir nyfikna på att prova Qigong flera gånger. Jag hoppas att vi ses!

Information

När:

21 augusti, kl. 09:30 – 10:20.

28 augusti, kl. 09:30 – 10:20.

4 september, kl. 09:30 – 10:20.

11 september, kl. 09:30 – 10:20.

18 september, kl. 09:30 – 10:20.

25 september, kl. 09:30 – 10:20.

Var: Ursviks Motionsområde vid starten av motionsspåret. Det ligger en fotbollsplan intill och en bilparkering. Länk till en karta för platsen hittar ni här.

Kostnad: 140 kr per tillfälle eller 840 kr för sex tillfällen. Friskvårdsbidrag kan utnyttjas.

Anmälan: Skicka ett mail till: mieriksson@yahoo.com och skriv vilken dag eller dagar du vill delta.

Övrigt: Bär sköna kläder som är enkla att röra sig i.