Kommer Vaktstugan 1 bli Årets byggnad i Sundbyberg?

11 maj 2021

Ursvik är som vanligt representerat när Årets byggnad i Sundbyberg ska utses. I år är det kvarteret Vaktstugan 1 på Gamla Enköpingsvägen som är en av fem nominerade byggnader i kommunen. Läs mer om kandidaterna och glöm inte att rösta på din favorit senast 31 maj.

Sundbyberg fortsätter att utvecklas, och tävlingen Årets byggnad har hållits i kommunen sedan 2017. Priset ska uppmärksamma och uppmuntra till god arkitektur. Sundbybergs stad anordnar tävlingen, men det är medborgarna som är jury och avgör vilken byggnad som vinner.

Ursvik är i år representerat av Wåhlin Fastigheters kvarter Vaktstugan 1 på Gamla Enköpingsvägen 134–142. Nomineringen motiveras så här:

Vaktstugan stoltserar i sluttningen av det gamla militärområdet och utgör stadsfront mot G:a Enköpingsvägen. Huskroppen, som är livförskjuten i etapper, är uttrycksfull och anspelar lekfullt på platsens historiska med dess tornbyggnad i tegel och taggiga ”mur” av balkonger som är på sin vakt. På gården är skatten gömd! Du har väl inte missat den?

Stolta och glada
Karolina Öwre och kollegorna på Wåhlin Fastigheter – som har byggt, äger och förvaltar Vaktstugan 1 – är lika stolta som glada över nomineringen.

– Det är verkligen roligt att Vaktstugan 1 har blivit nominerad till det här fina priset. För oss är det ett kvitto på att vi bygger uppskattade hus med god arkitektur och hållbara lösningar. Den etappvisa inflyttningen är snart i mål, och vi hoppas att våra hyresgäster ska känna sig stolta över att bo i ett hus som är nominerat till Årets byggnad, säger Karolina.

Rösta på din favoritbyggnad
Fem byggnader är nominerade, och du kan rösta på din favorit fram till och med 31 maj. Du hittar bidragen och den smidiga röstningsfunktionen på Sundbybergs stads webbplats.

Årets nomineringar ligger i Ursvik, Hallonbergen och centrala Sundbyberg. Passa på att ta en härlig promenad i Sveriges till ytan minsta kommun och se hur de nominerade byggnaderna ser ut i verkligheten. Eller så utvärderar du byggnaderna direkt ifrån din dator, mobil eller platta. Glöm inte att rösta på din favorit!