Kvarnkullens nya förskola – genomtänkta miljöer ute och inne

31 mars 2021

Direkt efter påsklovet är det dags. Då öppnar Kvarnkullens förskola, där såväl inne- som utemiljöerna är väl anpassade efter barnens behov och modern pedagogik. Vi har bytt några ord med förskolans rektor Berit Jacobsson-Landberg, som ser fram emot öppningen.

När Kvarnkullens förskola öppnar den 12 april kommer bara tre mindre avdelningar vara igång. Men redan den 26 april ökar aktiviteten avsevärt, då barnen från Västra Brotorps förskola flyttar in. De ska gå på Kvarnkullen tills deras nya förskolebyggnad är färdig. Ursvik som bostadsområde är ju inte färdigbyggt ännu, så antalet förskolebarn är än så länge mindre än vad förskolorna är dimensionerade för.

Väl utformade miljöer och nöjd rektor
Berit Jacobsson-Landberg är rektor för fyra förskolor – Kvarnkullen, Västra Brotorp, Forskaren och Lilla Ursvik. Hon är väldigt nöjd med utformningen av nytillskottet:

– Vi har nyligen fått tillgång till lokalerna, som är fantastiskt fina och väl anpassade för modern pedagogik. Det känns jätteroligt att få erbjuda barnen så härliga och genomtänkta miljöer. Jag tror att både barn och vuxna kommer att stortrivas på Kvarnkullen. Gårdens utformning för att underlätta lek och samvaro i mindre barngrupper är också väldigt bra.


Foto: Osman Can

Kvarnkullen har plats för 130–150 barn, lite beroende på hur lokalerna disponeras. Under våren kommer förskolan att vara i princip fullbelagd, men redan i augusti kommer ett 20-tal av barnen från Västra Brotorp att börja förskoleklass, och då frigörs platser på Kvarnkullen. Den som vill ställa sitt barn i kö gör det som vanligt på Sundbybergs stads webbplats.


Foto: Osman Can

Utforskande och skapande kräver bra mat
Kvarnkullen är en kommunal förskola som drivs av Sundbybergs stad. Verksamheten kommer att ha en utforskande och skapande inriktning, utifrån barnens intressen och behov, för att stimulera deras lärande och utveckling.

Den fina förskolegården erbjuder många möjligheter att umgås, upptäcka och leka. Här finns bland annat ett skogsparti att utforska, härliga stubbar att sitta på, olika lekredskap och mysiga lekhörnor. Dessutom kommer förstås de andra delarna av Kvarnkullens park att erbjuda många spännande aktiviteter och miljöer.


Foto: Osman Can

God och hälsosam mat ska tillagas i förskolans tillagningskök av en kock och ett köksbiträde. Det behövs för att såväl barn som vuxna ska trivas och må bra i vardagen.

Mer om Kvarnkullens park
Du som vill veta mer om Kvarnkullens stadsdelspark hittar information i länkarna nedan. Vi kommer här på ursvik.se snart också berätta mer om utveckling och planerat genomförande av övriga delar av parken.

En park full av möjligheter (20 maj 2020)

Utvecklingssidan för Ursviks västra delar

Information om Kvarnkullen på Sundbybergs stads webbplats