Byggstart för projektet Brygghuset i Ursvik

2 februari 2021

Första spadtaget för projektet Brygghuset i Ursvik är taget. Här utvecklar Magnolia Bostad och Heimstaden ett kvarter med cirka 380 hyresrätter samt lokala verksamheter och en förskola i entréplan. Kvarteret kommer att ligga i ett attraktivt läge intill Ursviks torg och den nya stationen för tvärbanan.

Byggstart för projektet Brygghuset i UrsvikFörsta spadtaget för projektet Brygghuset i Ursvik är taget. Här utvecklar Magnolia Bostad och Heimstaden ett kvarter med cirka 380 hyresrätter samt lokala verksamheter och en förskola i entréplan. Kvarteret kommer att ligga i ett attraktivt läge intill Ursviks torg och den nya stationen för tvärbanan. Torsdagen den 28 januari togs första spadtaget för projektet Brygghuset i Ursvik, vilket innebär att produktionen nu är igång.

”Jag är mycket glad att Magnolia Bostad och Heimstaden har startat bygget av Brygghuset. Nu är nästa etapp i Ursvik igång på riktigt. Det harvarit en konstruktiv process att jobba fram det nya huset där involverade parter varit både lyhörda och lösningsorienterade”, säger Peter Schilling, Kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

”Att få vara en del av utvecklingen i Sundbyberg och kommande Ursviks torg känns väldigt bra. Vi har i god samverkan med kommunen, arkitekter och byggentreprenör arbetat fram en gestaltning med en väl avvägd variation i fasaderna. Många personer kommer att röra sig i området tack vare det stationsnära läget och lokaler i bottenvåningen. I projektet har vi stort fokus på att skapa en säker plats. Det är väldigt glädjande att nu få ta ett första spadtag tillsammans med Heimstaden och Mecon”, säger Björn Bergman, Regionchef Öst på Magnolia Bostad.

I kvarteret Brygghuset kommer allt från kvadratsmarta ettor till rymliga och familjevänliga fyror att finnas. De flesta lägenheterna får balkong mot den gröna innergården eller gatan. På entréplan planeras inglasade lokaler som ger liv och rörelse i kvarteret. Under marken byggs ett garage för både bilar och cyklar. På taket kommer det att läggas solpanel och kvarteret ska miljöcertifieras enligt miljöbyggnad Silver.

Det nya kvarteret, som beräknas stå klart år 2022, växer fram i hjärtat av Ursvik och blir en levande plats med butiker, skolor, träning och service på nära håll.