Vi mötte Årets Ursviksbo – Evan Kapriniotis!

28 januari 2021

Grannarna såg Evan vid flertalet tillfällen plocka undan och fixa när en soppåse hade hamnat fel eller när en soptunna gått sönder. Han blev då också nominerad till Årets ursviksbo – ett pris han senare skulle komma att vinna. Vi pratade med Evan som berättade om hans engagemang, priset och vikten av att hålla Ursvik rent och fint.

Med stor omtanke och en strävan efter att hålla gator och torg rena för alla som lever i Ursvik gör Evan till ett stort föredöme. Därför tilldelades han priset som Årets Ursviksbo! Vi pratade med Evan som fick berätta mer om hans engagemang, priset och vikten av att hålla Ursvik rent och fint.

Berätta om dig själv!

– Evangelos är mitt grekiska namn och när jag flyttade till Sverige för sex år sedan blev det istället Evan. Jag är Ursviksbo och jag känner verkligen en stor kärlek för området. Sedan 2017 bor jag här och sedan 2018 arbetar jag inom förskolor i Ursvik. Det känns verkligen som att jag har hittat min hemmaplan.

Många uppskattar att du håller det rent och snyggt i Ursvik – varför är det viktigt för dig?

– Som sagt, jag lever i Ursvik och arbetar här inom en samhällsviktig verksamhet. Det är självklart att jag vill bo i ett rent och fint område. För mig är det viktigt att alla respekterar miljön och bidrar till vår gemensamma trivsel. Därför gör jag mitt bästa för att uppnå detta. Dessutom känns det nästan som att det är mitt uppdrag att vara en förebild, både för mina barn och mina elever som också bor här.

Vad brukar du göra för att hjälpa till med att hålla Ursvik rent och fint?

– Jag brukar plocka undan sopor som finns på marken och särskilt sopor som hamnat utanför soptunnan. Jag ser det som en risk för hälsan och miljön om det ligger sopor på marken. Man vill ju att området är rent och fint.

Vad skulle du rekommendera andra att göra för att se till att Ursvik alltid är rent och fint?

– Vi alla borde vara uppmärksamma med att inte kasta soporna utanför soptunnan. Det som händer är att ju att kråkorna och råttorna får tag på soporna och sprider ut de på gården.

Hur är gemenskapen mellan grannarna där du bor?

– I stort har vi en väldigt bra kommunikation grannarna emellan och vi visar respekt mot varandra. De flesta grannar är angelägna att hjälpas åt för att hålla Ursvik rent. Jag sitter även med i styrelsen för vår BRF och vi samarbetar med andra BRF: er och driver olika frågor av gemensamt intresse som exempelvis sophantering i Ursvik.

Finns det fler som hjälper till att hålla Ursvik fint?

– Absolut! Det finns ett helt gäng som alltid hjälper till med att hålla Ursvik fint. Mina barn vill också alltid hjälpa till. Jag vill ge extra beröm till mina grannar Tobias Becker och Hampus Österlund för att de är lika engagerade som jag! Kanske nästa års Ursviksbor?

Vad är det bästa med att bo i Ursvik?

– Det bästa med att bo i Ursvik är att det ligger nära Stockholm City men samtidigt utanför. Här finns allt man kan kräva. Naturreservaten, Ursviks motionsgård, förskolor och skolor och butikerna ligger nära. Ursvik är också ett lugnt och fint område för våra barn. Det är även kul att det är så mycket på gång i Ursvik. En ny kommunal förskola, bostadsprojekten och byggandet av tvärbanan samt projektet med Kvarnbacken. Så häftigt!

Hur kändes det att bli nominerad till årets Ursviksbo – och sedan vinna?

– Det var en överraskning för mig. Jag har aldrig tänkt tanken av att jag skulle kunna bli nominerad och ännu mindre att vinna. Det känns så roligt! Jag hoppas att fler blir inspirerade av vikten av att hålla Ursvik rent och fint.

Hur firade du?

– Jag firade med familjen. Det var väldigt kul.