Upptäckarglädje i Ursvik!

21 september 2020

Blunda och balansera på ett ben i en hel minut, hoppa jämfota över en bro och gissa vikten på en pumpa. Det är några av utmaningarna längs med Ursviks upptäckarpromenad, som även bjuder på frågesport och stegräknartävling. Häng på du med, aktiviteten pågår under hela hösten!

– Coolaste stationen var helt klart nummer 19, där man skulle springa en sträcka längs med ett sopsugrör på mindre än fyra sekunder. Vi klarade det! Det betyder att vi är halvvägs till ett världsrekord, säger bröderna Erik och Victor, som testade banan under premiärhelgen i september.

– Dessutom kunde man luta sig mot en sommaräng på tvären. Någon har lyckats plantera blommor och örter på Värmeverkets hela fasad. Jag undrar just hur de gör med vattningen, fortsätter Erik.

Vandringsslingan löper över fina naturstråk och genom många av Ursviks kvarter. Alla som deltar börjar med att hämta ett gratis upptäckarkit* hos MamaBear café. De som skickar in en bild på stegräknarens display och sitt ifyllda frågeformulär har chans att vinna ett pris. Vinnare utses varje vecka.

– Jag blev så förvånad när jag tittade på min stegräknare, halvvägs in i promenaden. Då hade jag redan gått över 4000 steg! Jag trodde att jag max skulle komma upp i 2000 totalt. Och häftigt att man fick behålla stegräknaren, som också är en klocka, säger Victor.

Utan att avslöja för mycket om frågebatteriet så kan du förbereda dig på kluringar om allt från Ursviks djurliv till stadsdelens konstverk och kommande kvarter.
– Det var fler frågor och slingan var betydligt längre än jag trodde. Men pappa gav oss mackor i skogen mellan Oxenstiernas Allé och Marieborgsgatan. Och när vi var klara fikade vi på MamaBear café. Jag tror att de faktiskt har världens största chokladtårta där, den med hela Oreokakor i, avslutar Erik.

Du hämtar ditt upptäckarkit hos MamaBear café, Ursviks allé 27. När du hämtar ditt kit här får 10 procent rabatt på ett köp.

* Antalet Upptäckarkit är begränsat.