Hundar och hundägare trivs i Ursvik!

20 augusti 2020

I Ursvik trivs våra fyrbenta, bästa vänner – hundarna. Detta på grund av bland annat fantastiska promenadområden, engagerade hundägare och en hundvänlig stadsmiljö.


Foto: Ida Rudgård

I Ursvik är det lätt för dig som hundägare att trivas. Med naturen på nära håll finns här vackra skogsområden med promenadslingor som varierar i längd. 2,5 km, 5 km, 7 km, 10 km eller kanske 15 km? Här kan du välja den promenadslinga som passar dig och din hund bäst för dagen. I en miljö som är lätt att tycka om, både för dig och din hund. I Ursvik finns även engagerade hundägare som med gemenskap och omtanke i åtanke gärna hjälper dig och din hund att trivas.

Jannicke skapar gemenskap bland hundägare genom facebookgruppen ”Ursviks hundar”

Jannicke Hallman, boende i Ursvik, är grundare bakom facebookgruppen ”Ursviks hundar”. Hon berättar om syftet med gruppen och det bästa med att vara hundägare i Ursvik.

Det bästa med att vara hundägare i Ursvik är att man har så nära till motionsspåret och naturen som finns här. Jag och min hund Ina, som är en Jack Russel på 2,5 år, går alltid på promenader i skogen och får ofta påhälsning av andra hundar och hundägare. Ibland får vi även besök hemma vid vår inhängande tomt, där kan hundarna springa fritt och leka. När jag startade facebookgruppen så ville jag skapa ett forum för hundägare där de kan be om råd och hjälp, träffas på promenader och hjälpa till med hundvakt och så vidare. Det vore otroligt roligt om fler hundägare i och runt Ursvik hittade till gruppen. Desto fler desto roligare!, säger Jannicke Hallman.

På bilden nedan ser ni hundarna Ina och Pajas som träffats och blivit goda vänner tack vare facebook-sidan (även hundägarna i fråga har blivit goda vänner).

Här kan ni gå med i gruppen Ursviks hundar!

Hundbajspåsestationerna underlättar för både hundägare och miljön!

Runt om i Ursvik finns fyra stationer uppsatta med gratis hundbajspåsar. Syftet är att underlätta för hundägare som har glömt eller missat att ta med egna påsar. Påsarna är 100 procent biologiskt nedbrytbara.

Vi måste alla tillsammans se till att hålla Ursvik rent och snyggt året runt. Stationerna hjälper dig som hundägare att dra ditt strå till stacken.

Stationerna är placerade på olika platser i Ursvik.  En ligger vid korsningen Ladugårdsgatan/Skördegatan, en på Ursviks allé, en på Oxenstiernas allé nära Kymlingeskolan och en på Marieborgsgatan nära Älvkvarnsskolan.

Hundrastgårdar i Sundbyberg

I Ursvik och skogsområdena som finns här så är det viktigt att hålla din hund kopplad för andras skull. För den hundägare som vill besöka en hundrastgård och låta din hund springa fritt så finns det ett antal alternativ runt om i Sundbyberg. Ni kan läsa mer om dessa hundrastgårdar och vart de håller till på Hundvänliga Stockholms hemsida.

Hundar ska hållas kopplade under hela året i hela Ursvik, detta gäller såväl i stadsmiljö som i motionsspåren. Under perioden 1 mars–20 augusti gäller kopplingstvång i hela naturreservatet.