Djur i Ursvik – en bildsamling

7 augusti 2020

I Ursvik finns naturen på nära håll och här finns stor chans att du stöter på några av de vackra djur som bor här. Tidigare bad vi våra läsare att fota de djur som just de skådat. Här har ni bilderna samlade!

Rådjur, hare, räv, ekorre, orm, groda och olika typer av fåglar är exempel på djur som du kan stöta på i Ursviks vackra skogar. När vi tidigare bad våra läsare att fota de djur som de skådat i Ursvik och publicera dessa under hashtagen #djuriursvik hade vi ingen aning om vilka fantastiska bilder som skulle komma in.

Så luta er tillbaka och njut av bilderna från Ursviks fantastiska djurliv. Fotat av våra fantastiska läsare!

Räv – Den till vanligheten skygga räven valde här att visa sig på bild.


Foto: Andy Kungman


Foto: Nikolas Alsterlund

Rådjur – Det finns många av detta vackra hjortdjur i Ursvik. Desto svårare är det att ta fina bilder på dem, något våra läsare dock lyckats mycket bra med.


Foto: Nikolas Alsterlund


Foto: Nikolas Alsterlund


Foto: Nikolas Alsterlund


Foto: Eugenio Flores

Ekorre – Denna söta lilla gnagare, som vanligtvis skuttar runt bland trädtopparna, valde här att posera för kameran på marken.


Foto: Eugenio Flores


Foto: Jaime Ramirez

Fåglar – Från färgglada fasaner och en fiskmås på jakt till en uggla som vaktar sitt bo och en svarthakedopping med ett praktfullt svartgult huvud. I Ursvik finns många vackra fåglar.


Foto: Nikolas Alsterlund


Foto: Nikolas Alsterlund


Foto: Nikolas Alsterlund


Foto: Anna Johansson


Foto: Vera_busig (Instagram)

Orm (och kopparödla) – Den slingrande ormen är kanske inte det djur som alla vill stöta på under promenaden. Däremot tycker många att de är vackra. Här är bilder på två huggormar, som man kan känna igen på dess mörka sicksackband längst ryggen samt en bild på den inte lika farliga kopparödlan, som oftast har en ljust gråbrun och mer glansig kropp än huggormen.


Foto: Amir Ronejad


Foto: Åsa Andersson


Foto: Jaime Ramirez

Hare – Den fina haren håller ofta till på fälten i Ursvik.


Foto: Nikolas Alsterlund

Padda – Paddan kan man oftast se kräla förbi efter det har regnat och trivs bäst i skogen där det finns vatten i närheten.


Foto: Lennart Fryktskog

Snigel – Snigeln, som likt paddan oftast kommer fram efter eller under regn, trivs bäst i gräset och är oftast aktiva under kvällar, nätter och mornar.


Foto: Eugenio Flores