Vår gröna stadsdel – fotoutmaningen

10 juli 2020

Ursvik och Sundbybergs översiktsplan antogs våren 2018. I den finns mål för stadens grönska och vatten. Nu är det dags att utveckla grönplanen, och din hjälp behövs!

Grönplanen ska fungera som ett underlag för framtida stadsplanering och för hur grönområdena ska skötas och utvecklas. Då är det viktigt att få reda på vilka platser som uppskattas av dig som bor i, arbetar i eller besöker Sundbyberg.

Hjälp till genom fotoutmaningen!

Sundbybergs Stad vill gärna se dina bilder från favoritplatser i staden som underlag till arbetet. Några av bilderna kommer sedan att användas när grönplanen ska uppdateras samt synas på stadens hemsida och en utställning i en lokal senare i år.

Ursvik kryllar av vackra naturområden, bland annat i den fantastiska Ursviksskogen. Kanske har du en favoritplats där som kan vara värd att fota och skicka in? Eller finns det en park i närheten som du uppskattar lite extra? Eller varför inte Ursviks stadsodling? Alla bidrag är uppskattade och välkomna!

Sundbybergs Stad vill få in både närbilder och översiktsbilder på natur, parker och planeringar i staden, vatten och grönska nära bostaden, vardagsnatur och stämningsbilder. Gärna från så många platser som möjligt runt om i Ursvik och hela Sundbyberg.

Så passa på att promenera runt i vår fina stad för att titta på – och fotografera – parker, natur, träd, planeringar, vatten, djur och så vidare. Skicka sedan in max 10 bilder till favoritplatser@sundbyberg.se. Det går alldeles utmärkt med bilder tagna med mobiltelefonens kamera. Glöm inte att berätta var bilden är tagen!

Fotoutmaningen pågår fram till den 31 augusti.

Viktigt att tänka på

Undvik att fotografera personer som kan identifieras från bilden. Om du ändå gör det behöver du skicka med deras kontaktuppgifter så att dem kan kontaktas för godkännande av medverkan.

Genom att skicka in dina bilder ger du Sundbybergs Stad rättigheten att använda dem på hemsida och i presentationer för både internt och externt bruk.

Lycka till!