Taklagsfest för nästa generations förskola i Ursvik

18 juni 2020

Nu står takstolar och takåsar klara på den kommande förskolan Kvarnkullen i Ursvik vilket firades med traditionsenlig taklagsfest. Här ska 150 barn på 10 avdelningar gå när förskolan står klar.

Det var stor glädje i Ursvik när den kommande förskolan Kvarnkullen hade taklagsfest. Här kommer 150 barn senare att gå år 2021 när förskolan förväntas stå klar. Förskolan Kvarnkullen, som byggs med specifika krav på energi, kommer att göra att barnen här spenderar sina dagar i ett hus som bland annat är utrustat med solceller som generar energi till fastigheten.

– Vi är fantastiskt stolta över vårt uppdrag att bygga stad, för framtiden och kommande generationer. Sundbybergs stad ska växa med sin befolkning och det är genom den här typen av aktivitet som vi för samman beslutsfattande politiker och tjänstemän med projektet och entreprenaden, alla de som möjliggör den nya förskolan, säger Marica Johansson, vd på Lokalfastigheter i Sundbyberg AB.

Kvarnkullen i Ursvik ska vara en attraktiv plats för mindre barn. Här planeras bland annat lekplatser för sandlek, balanslek, klätterställningar och rutchkanor samt en möjlighet att utforska parkens natur. Förskolan Kvarnkullen kommer att ha en härlig gård som blir en naturlig del av parken.

Läs mer om taklagsfesten för Kvarnkullen förskola på Lokalfastigheters webbplats.

Ni kan även läsa mer om Kvarnkullen i vår intervju med Amanda Clarin, biträdande projektledare för den nya stadsdelsparken.