Lokala lunchmöjligheter för hemmajobb och hemester

30 juni 2020

Det blev en annorlunda vår för de allra flesta av oss och många Ursviksbor har jobbat hemifrån. Förutom bra bord och stol för jobb i hemmet behöver många även skapa nya lunchvanor. Tidigare kontorsluncher med kollegor blir nu kanske ensamluncher framför skärmen. Dessutom kommer många att semestra lite annorlunda i sommar, då fler väljer så kallad hemester, en semester i hemmet. Vad passar då bättre än en genomgång av lunchmöjligheter i Ursvik?

Så hur ser det då ut i Ursvik, finns det några trevliga lunchalternativ? Lyckligtvis finns det en rad olika alternativ när lunchklockan ringer. Inom promenadavstånd finns både goda hamburgare, sushi, sallader och pizza.

Dessutom erbjuder också vissa restauranger som ligger lite längre bort hemleverans via appar som Foodora. Det finns också en rad olika restauranger utanför området som börjat erbjuda gratis egen hemleverans av mat, exempelvis Restaurangerna Manuella och Kantin, där de sistnämnda bland annat blivit kända för sina läckra schnitzlar i lunchlådorna.

Viktigt med lunch
Restaurangerna i Ursvik finns kvar så länge vi väljer att handla där och under våren har många följt uppmaningen att stödja de lokala näringarna. Restaurang Krubb övervägde exempelvis först att hoppa över luncherna när pandemin slog till, men det positiva gensvaret från Ursviksborna har gjort att luncherna blivit en viktig intäktskälla för den populära hamburgerrestaurangen.

Många av restaurangerna och caféerna i Ursvik har uteserveringar vilket förutom att det kan ge fina stunder i solen även kan bidra till att minska smittspridningen. Och det är inte bara lunch som får våra smultronställen att överleva, på Mama Bear säljs det exempelvis glass i stora lass när solen tittar fram.

Här kommer en översikt av lokala lunchalternativ

  • Lilla Sara, trevlig pizzeria som tidigare skrivits om på Ursvik.se
  • Arigato Sushi, omsorgsfull sushi i hjärtat av Ursvik
  • Krubb, högsta klass på både burgare och andra godsaker
  • Mama Bear, erbjuder allt från kalla/grillade mackor och bagels till sallader som du kan utforma själv
  • Restaurang Manuella, erbjuder leverans av lunch till Ursvik
  • Restaurang Kantin, erbjuder leverans av lunch till Ursvik
  • Foodora, app som samlar aktörer som levererar till Ursvik

Vi hoppas att ni fortsätter stödja våra lokala näringshjältar under sommaren och får fina stunder!