ÅRETS SÄSONG FÖR ODLING OCH BIN STARTAR NU

5 maj 2020

Stadsodlingen och bikupan i Ursvik har funnits i några år och är väldigt uppskattad. Förutom möjligheten att odla dina egna växter och grönsaker, lära dig allt om biodling och smaka nyslungad honung skapas också en trivsam gemenskap! Nu startar årets säsong och vill du ha en egen odlingslåda eller vara med och lära dig allt om bin, är det dags att anmäla dig.

På sikt planeras en permanent odlingsplats vid den nya parken som planeras växa fram vid Kvarnkullen. I väntan på denna fortsätter Stadsbyggnadsprojektet att erbjuda de boende i Ursvik den tillfälliga stadsodlingen i form av odlingslådor. Du som bor i Ursvik behöver alltså inte ha egen tomt för att kunna odla och använda dina gröna fingrar.

Förra säsongen låg stadsodlingen och bikupan på Ladugårdsgatan i höjd med Ursviks Allé men flyttas nu för att ge plats åt arbetet med Ursviks torg och Tvärbana som pågår i Ursviks västra delar. Den nya platsen ligger längre norröver intill Marieborgsgatan i höjd med Oxenstiernas allé, se bild.

  

Odlingslådor är ett uppskattat alternativ till ett traditionellt grönsaksland. Och bara fantasin sätter stopp för vad du kan odla. Anlägg din egna grönsaksodling med spenat, grönkål och morötter blandat med olika örter och myntor, beroende på vad du gillar att ha i ditt te. Eller varför inte melon som Hernan med familj gjorde förra året. Att odla med barn är fantastiskt och inget sätt får barn att äta mer frukt och grönsaker än när de själva varit med och odla dem.

Odlingslådorna med jord kostar inget, men som odlare står du själv för frön, plantor och skötsel. Även om det inte kostar något att få en odlingslåda är det viktigt att du är motiverad och förbinder dig att engagera dig i odlingen hela säsongen.

Först till kvarn, anmäl ditt intresse nu!
För en odlingslåda är det först till kvarn som gäller, så anmäl dig nu och börja odla inom kort!
Eller anmäl ditt intresse för att bli bifadder för Ursviks bin och lära dig allt om bi-skötsel och var med och slunga den goda honungen!

För mer information skicka din ansökan/intresseanmälan med e-post till: anette.eriksson@napen.se
OBS! En odlingslåda per hushåll, ange din bostadsadress när du ansöker.

Vi hoppas på en strålande bi och odlingssäsong!