Djur i Ursvik – vilka hittar du?

21 april 2020

I tider när våren nalkas, himlen är blå och blommorna blommar så är det en ynnest att ha naturen på så nära håll. Vare sig du promenerar, joggar eller cyklar kring de vackra naturområdena i Ursvik så finns det även en chans att du stöter på några av de vackra djur som finns här.

Rådjur, hare, bäver, räv, ekorre, grävling och groda är exempel på djur som du kan stöta på i Ursviks vackra skogar. På våren är även fåglarna extra aktiva. Om du är uppmärksam och lyssnar efter var de är kan du ha turen att få se häftiga arter som stenknäcken med sin enorma näbb och stjärtmesen med en stjärt som faktiskt är längre än kroppen. Eller sparvhöken som ständigt är på jakt efter alla småfåglar och även kan ta så stora byten som duvor.

#djuriursvik

Vi är nyfikna på vilka djur just du skådat i och kring Ursvik. Därför uppmanar vi dig att på Instagram lägga upp bilder på de djur du har sett med hashtagen #djuriursvik. Dessa bilder delar vi sedan gärna vidare och visar upp.

Det går lika bra att skicka bilder direkt till oss i meddelanden på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook.

Följ oss på Instagram.