Omtanken i Ursvik avspeglas i Facebook-grupperna!

13 mars 2020

Ursvik är en stadsdel som genomsyras av omtanke, inte minst bland människorna som bor här. Ett exempel på detta är alla de Facebook-grupper som på olika sätt är skapade med omtanke för de som lever och verkar i Ursvik. Vi listar några av de mest populära!

Facebookgrupperna är en perfekt möjlighet att hitta personer i din närhet som har liknande intressen. Här skapas nya gemenskaper, här hjälper Ursviksborna varandra med allt mellan himmel och jord – och här fortsätter Ursvik att utvecklas till en plats vi alla kan vara stolta över.

Här listar vi några av de mest populära Facebook-grupperna:

Gruppen ”Ursvik”
Det här är en grupp för alla som bor i Sumpans trevligaste stadsdel, Ursvik! Här diskuteras allt mellan himmel om jord. Har du en fråga eller vill tipsa om någonting kopplat till Ursvik så är det här helt rätt grupp att vända dig till!

Läs mer och gå med i gruppen här.

Upphittat & borttappat i lilla/stora Ursvik
En grupp med syftet att berätta om upphittade föremål eller berätta om du förlorat någonting själv.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Köp och sälj i Ursvik
Bor du i Ursvik kan du i den här gruppen köpa och sälja prylar. Alla varor som säljs här är inom Ursvik och endast boende i området blir godkända som medlemmar.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Föräldrar i Ursvik
En grupp där föräldrar i Ursvik kan bolla idéer kring barn, tipsa varandra om olika aktiviteter i närområdet, ställa sina frågor om exempelvis förskola/skola och anordna playdates. En perfekt grupp för den som knyta nya kontakter.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Samverkan mot brott, Ursvik, Sundbyberg
I den här gruppen hjälper boende i Ursvik till med att rapportera om incidenter och försöker koordinera insatser för att hålla tjuvar borta från området.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Ursviks odlare
En grupp för de som odlar i Ursviks egen stadsodling på Ladugårdsgatan. Gruppens medlemmar kan byta erfarenheter och kunskap, bjuda på tips och hjälpa varandra att planera bevattning om någon är bortrest eller dylikt.

Läs mer om gruppen här.

Ursviks trädgårds och odlingsgrupp
I den här gruppen kan alla som tycker det här med trädgård, odling och växter är roligt samlas i ett eget forum. Man behöver inte vara någon proffsodlare, utan man kanske helt enkelt vill prova på att odla sin första tomatplanta i fönstret eller bara ha lite tips och inspiration från sina grannar i Ursvik. Här kan man också byta sticklingar och fröer med varandra.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Nattvandring Ursvik
Nyckeln till framtiden håller våra barn i. Nattvandring Ursvik rör sig ute på gator och torg där Ursviks ungdomar vistas. Välkommen till gruppen som är till för att vara ett stöd åt dessa underbara ungdomar.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Team Nordic Trail Stockholm
Team Nordic Trail anordnar träningspass med syfte att inspirera människor till löpning i skogen. De erbjuder träningspass i flera olika nivåer vilket gör att alla kan vara med och träna, oavsett erfarenhet och form. Ursvik, med dess fantastiska motionsspår, är en populär stäcka för motionärer och därför anordnas flera pass just i Ursvik! Håll utkik.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Ursvik MTB
En grupp för alla i Ursvik som gillar att cykla i området kring och runt Ursvik. Vill du vara med på cykelturer, få nya cykelkompisar eller diskutera cykling är det här rätt grupp för dig.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Tjejer som går, springer och cyklar (Järvastaden/Ursvik)
Den här gruppen har sitt syfte i att skapa ett kontaktnät mellan tjejer/kvinnor som på olika sätt motionerar kring områdena Järvastaden/Ursvik. Här anordnas gemensamma träffar där de kan motionera tillsammans!

Läs mer och gå med i gruppen här.

Bootcamp Ursvik
Bootcamp är en bra träningsform för dig som på ett roligt sätt vill gå ned i vikt, hålla dig i form, bli starkare eller bara underhålla kroppen med bra träning. I den här gruppen diskuteras frågor om träningen och kommande gemensamma pass.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Ruckingsyndikatet
Ruckingsyndikatet tränar rucking i Stockholm och utgår oftast från området kring Ursvik. I gruppen planeras kommande träningspass och du kan enkelt anmäla dig för att hänga med!

Läs mer och gå med i gruppen här.

Ursvik streetbasket
En grupp för äldre Ursviksbor som vill ses och spela basket. Alla vuxna är välkomna oavsett erfarenhet – det viktiga är att man har hjärtat på rätt plats.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Hundvaktspool Ursvik
Här kan hundägare i Ursvik samlas för att stämma hundpromenadträffar. Om allt känns bra kan man även hjälpa varandra att vara hundvakt vid behov.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Ursviks hundar
En sida där hundägare kan diskutera och ställa frågor till varandra, och kanske träffa nya hundvänner!

Läs mer och gå med i gruppen här.

Män i Ursvik
En grupp för de män i Ursvik som vill träffa andra i området för diverse aktiviteter och diskussioner.

Läs mer och gå med i gruppen här.

Lilla Ursviks Byalag
Lilla Ursviks Byalag är en förening huvudsakligen för de boende i Lilla Ursvik. Föreningen är ett viktigt forum för att tillvarata Lilla Ursviks intressen för bland annat förändringar inom kommunen. Byalaget arrangerar också gemensamt firande av Valborg och midsommar.

Läs mer och gå med i gruppen här.