Trots kylans frånvaro – nu kan du åka skidor och skridskor i Ursvik!

14 februari 2020

Snökanoner och isbanor – i Ursvik kan du ägna dig åt vinteraktiviteter trots snöns frånvaro! Representanter från Sundbybergs IK Skidor, Sundbybergs kommun och organisationen Idrottslyftet har nämligen ordnat så att det nu ligger glittrande konstsnö vid Ursviks motionsgård. Dessutom finns två isbanor i och kring Ursvik!

Tillsammans med Sundbybergs kommun och organisationen Idrottslyftet har Sundbybergs IK Skidor sett till att två snökanoner införskaffats med syftet att göra det möjligt att åka skidor i Ursvik. Annika Svensson som sitter i styrelsen i Sundbybergs IK Skidor är stolt och glad över initiativet.

– Det är just nu ett gäng på 6–7 personer som är ute under kvällar och nätter och hjälper till att spruta ut snö. Vi har för tillfället fått ut 1000 kubik snö som just nu är som en skidlekplats framförallt för barn och ungdomar. Där kan de öva balans, öva på att åka med och utan skidstavar och se till att de behärskar skidorna. Snart är planen att det även ska finnas längre spår med snö.

Snön som just nu ligger vid Ursviks motionsgård, strax bakom aktivitetshuset (Milot), tror Annika ska kunna hålla till april. Ursvik som område är också väldigt bra på det sättet att det finns bra mark att ha snön på.

– I Ursvik finns det stor tillgång till bra mark att spruta ut snö på. Dels är det stora ytor och fina spår här och dels så finns det inga markytor där snön ”är i vägen” som exempelvis vid golfbanor som blir mer och mer populära ju närmare våren vi kommer. Så länge det inte regnar jättemycket och det är allt för varmt ute så tror jag mycket väl att snön kan ligga kvar till april åtminstone.

Ambitionen är att få till ett större spår där man åka mer klassisk skidåkning och när det är klart så finns det även en plan att ta betalt. Detta därför att Sundbybergs IK Skidor vill kunna återinvestera pengarna för att utvidga initiativet.

– Vi vill göra detta bättre och bättre så att alla har goda möjligheter till att göra de vinteraktiviteter som de vill i Ursvik. Med det sagt så är alla även välkomna att prova på att åka redan nu. Huvudfokuset är dock att barn och ungdomar ska kunna åka skidor. Deras glädje och utveckling är så himla rolig att följa och man märker på dem hur roligt de tycker att det är.

Sundbybergs IK Skidor håller i träningar för barn och ungdomar på tisdagar och torsdagar kl. 18.00. Då är alla varmt välkomna att snöra på sig pjäxorna och bli experter på att åka skidor!

Åk skridskor vid Aktivitetshuset i Ursvik och i Rissne

I Ursvik finns nu även goda möjligheter att snöra på sig ett par skridskor och glida fram på nyspolad is. Skridskobanan ”Isbiten” vid Rissne torg är öppen fram till och med 1 mars. På Isbiten kan du åka skridskor utomhus även vid plusgrader eftersom den har ett kylaggregat.

Under helgerna klockan 10–16 finns möjligheten att låna skridskor. Utlåningen bemannas av konståkningsklubben i Sundbyberg.

Det finns ytterligare en ”Isbit” som ligger i Ursvik. Vid Aktivitetshuset i Milot i Ursvik finns nämligen också en isbana. Isbiten i Ursvik kommer även den att ha öppet fram till 1 mars, det vill säga sista helgen på sportlovet.

Åk försiktigt och glöm inte hjälmen!

Håll utkik nästa vecka! Då kommer fler tips på roliga aktiviteter i Ursvik inför sportlovet. Följ oss på Facebook och Instagram så får du enkelt koll på de senaste nyheterna.