Populära restaurangen Krubb öppnar i Ursvik

6 februari 2020

Modern streetfood i avslappnad miljö. Så beskriver Örjan Johansson, etableringsansvarig på Krubb, restaurangen som öppnar i Ursvik lagom till lunch imorgon, fredag. En prisvärd kvarterskrog på Marieborgsgatan 4, utformad som ett extra vardagsrum dit alla är välkomna. På menyn finns klassiska hamburgare, fisk, vegetariskt och mycket annat – samt goda drycker för den som så önskar.

Imorgon, fredag den 7 februari, är det dags. Då öppnar det populära och kreativa matkonceptet Krubb på Marieborgsgatan 4. Ursviksredaktionen har pratat med Örjan Johansson, etableringsansvarig på Krubb, som berättar mer om satsningen i Ursvik:

– Vi har haft ögonen på Sundbyberg ett tag och fick tips om att det fanns möjlighet att ta över den lokal som Mateos hade tidigare. Där skapar vi nu ett härligt extra vardagsrum för alla i Ursvik med omnejd. En prisvärd kvarterskrog som givetvis också erbjuder take-away. Vi kommer testa att erbjuda lunch i början, men är inte säkra på att det kommer fungera långsiktigt, eftersom det nästan bara ligger bostäder i närheten.

Uppskattad mat och flera restauranger
Den första Krubb-restaurangen öppnade på Kungsholmen våren 2017 och konceptet har sedan spridit sig snabbt. Idag finns Krubb även i Hornstull, Hammarby sjöstad, vid Telefonplan och Stockholms Stadion. Och snart alltså i Ursvik. Men vad är det för mat, dryck och miljö som erbjuds? Örjan berättar mer om det uppskattade konceptet:

– Vi brukar säga att vi serverar allt som går att lägga mellan två bröd, men vi har en hel del annat också. Förutom våra välkända hamburgare har vi till exempel en god pankofriterad torsk, asiatisk bowl, vegetariska och veganska alternativ och snart även flera spännande sydamerikanska rätter som ceviche och riktigt schyssta tacos. Till det kan man dricka öl, vin, goda drinkar, vatten, läsk eller vad man nu föredrar. Miljön ger en skön vardagsrumskänsla med soft belysning och varma färger, så att gästerna kan koppla av och bara njuta.

Hela familjen ska kunna gå till Krubb för en god och trevlig stund tillsammans. Om det finns fyrbenta familjemedlemmar som kan gå på restaurang utan att skälla ut de andra gästerna är de också mycket välkomna till Krubb.

Söker engagerad personal i Ursvik
Till en början kommer Örjan att finnas på plats i Ursvik, tillsammans med sin partner Annika, för att säkerställa att konceptet blir rätt och fungerar, innan de sedan lämnar över till lokala medarbetare och den blivande restaurangchefen.

I Ursvik söker de nu både köks- och serveringspersonal, som inte behöver vara erfarna proffs sen tidigare. Däremot behövs engagemang, en positiv inställning och god servicekänsla för att jobba på Krubb. Både hel- och deltidsarbetande behövs. Mejla till krubbstockholm@gmail.com om du är intresserad och vill få kontakt med Örjan och Annika.

Öppettider och mer om Krubb
Till att börja med blir öppettiderna i Ursvik måndag till torsdag 11–14 och 17–21, fredag 11–14 och 17–22, lördag 12–22 och söndag 12–21. Om du vill veta mer om konceptet kan du också kika in på krubburgers.se eller söka på ”Krubb Burgers” på Facebook eller Instagram. Men det viktigaste är förstås ett besök på plats, menar Örjan:

– Internet och sociala medier i all ära, men det slår så klart inte vårt krubb. Därför hoppas vi att så många som möjligt vill besöka oss från och med lunchen imorgon. Hjärtligt välkomna till Krubb i Ursvik!