Vad innebär Ursviks nya stadsdel för de boende?

10 oktober 2019

Utbyggnaden av Ursviks västra delar och Tvärbanans etablering i den nya stadsdelen startade på allvar med det första spadtaget 19 september. Vid samma tillfälle passade vi på att ställa den här frågan till fyra boende:

Vad tror du att Ursviks nya stadsdel kommer innebära för dig?

Hadil Gorgis:
– Jag kom hit idag för att jag såg min grannes livefeed från spadtags-eventet. Han filmade från sin balkong som vetter hitåt. Jag sprang hit direkt för att höra vad politikerna hade att berätta om Tvärbanan, som jag längtar efter.

 

Jonte Sköld:
– Det enda jag saknar här är bättre kollektivtrafik. Det tar i dagsläget 45 minuter att ta sig kollektivt till Mall of Scandinavia, lika lång tid som att gå till fots. Men det är å andra sidan det enda negativa med området. Jag trivs jättebra här!

 

Inger Gran, med hunden Molly:
– Jag ser fram emot ett torg. Och förstås Tvärbanan. I övrigt tycker jag redan att området har allt. Jag gillar det nybyggarandan för med sig, till exempel en matgrupp startad via Facebook. Det är superhäftigt att få komma hem till grannar och smaka mat från olika kulturer. Vi är alla nya och hjälper varandra. Vid snöovädret 2017 tog jag mig ut för att gräva fram bilen. Då dök det upp en massa unga män som erbjöd sin hjälp. Det säger mycket om hur det är att bo i Ursvik. Jag rekommenderar alla att flytta hit!

 

Nawar Karim:
– Jag hoppas att de nya kvarteren gör området ännu mer attraktivt, så att det flyttar hit fler härliga människor. Sedan – om jag ska vara ärlig – hoppas jag på en värdehöjning på min lägenhet 😉

 

Läs mer om Ursviks västra delar