Nu startar byggandet av Ursviks västra delar

16 september 2019

Många är förväntansfulla och nyfikna inför utvecklingen av Ursviks västra delar. Inte minst Ursviks torg med ett bredare utbud av butiker, restauranger och annan närservice ser många fram emot. Likaså Tvärbanans öppnande, fler aktivitetsmöjligheter och nya bostäder.

Detaljplanerna för Torget och Kvarnkullen
Som du kanske redan känner till vann detaljplanerna för Torget respektive Kvarnkullen laga kraft i somras. Det var två viktiga steg i utvecklingen av den nya stadsdelen.

Första spadtaget för den nya stadsdelen
Torsdagen den 19 september togs det klassiska ”första spadtaget” för att lite mer officiellt uppmärksamma byggstarten av Ursviks västra delar. Det var ett gemensamt spadtag, där representanter från Sundbybergs stad, Tvärbanan, Stora Ursvik KB samt andra markägare och byggherrar medverkade tillsammans med nyfikna Ursviksbor och andra besökare.

Ny sida med info om de västra delarna
För att du på ett smidigt och lättillgängligt sätt alltid ska hitta uppdaterad information om utvecklingen av Ursviks västra delar, skapas också en ny sida här på ursvik.se. Där kommer du att kunna ta del av beskrivning, planering och status för de olika delprojekten, till exempel Ursviks torg, Tvärbanan, dagligvarubutiken, sporthallen, skolan m.m.

Så snart den nya informationssidan är färdig kommer vi att presentera den lite närmare med en nyhet här på ursvik.se och i vår Facebook-kanal.


Länkar till mer läsning

Vision och framtid (ursvik.se)

Detaljplan Torget (Sundbybergs stad)

Detaljplan Kvarnkullen (Sundbybergs stad)

Tvärbanans Kistagren där Ursvik ingår (Region Stockholm)