Ursviksbo utsedd till Årets Sundbybergare

17 juni 2019

Vid en ceremoni på nationaldagen utsågs Ursviksbon Annika Halldén till Årets Sundbybergare 2019. Det är Annikas omfattande engagemang för klubben Ursviks IK som ligger bakom att hon nu tilldelats den fina utmärkelsen. Men Annika själv är noga med att lyfta fram att utmärkelsen ska ses som ett pris till hela föreningen och alla dess eldsjälar.

Enligt motiveringen är hon en riktig eldsjäl som hjälper till där det behövs, från lagledare till styrelseledamot och allt däremellan. Och det kan behövas i en klubb som växer så snabbt som Ursviks IK, som nu snart når 1000 aktiva medlemmar. Verksamheten bygger på ideella krafter som lägger både tid och omsorg.

Juryns motivering:

”I en stadsdel som Ursvik, där det flyttar in många nya barnfamiljer, är det viktigt med ett aktivt föreningsliv som erbjuder en meningsfull fritid.

Ursvik IK är en förening som vuxit snabbt på kort tid och snart når 1000 aktiva medlemmar. Verksamheten skulle inte fungera utan ideella eldsjälar som ägnar sin tid, energi och omsorg åt föreningen och dess medlemmar.

Annika Halldén är en sådan eldsjäl. Hon bidrar på flera nivåer, både som lagledare och i styrelsen för Ursvik IK, och hon är engagerad i hela föreningen. Annika är ett strålande exempel på det viktiga ideella engagemanget i Sundbyberg och hur det bidrar till att skapa en levande stad där människor kan växa.”

Vad säger du till de Ursviksbor som ännu inte upptäckt Ursviks IK?

Välkomna att kontakta oss om ditt barn är intresserad av att spela fotboll! Och som förälder kan du också engagera dig på olika sätt,”säger Annika Halldén.

Vad är det bästa med att bo i Ursvik?

Närheten till allt,” avslutar Annika Halldén.

Vi gratulerar Annika och alla de goda krafterna i Ursviks IK och hoppas att alla Ursviksbor fortsätter stötta föreningen.

Årets Sundbybergare delas ut den 6 juni varje år, i samband med nationaldagsfirandet på Golfängarna.