Milot blir aktivitetshus

19 juni 2019

Sundbybergs stad bygger om Milot i Ursvik till ett aktivitetshus för både idrott, kultur och andra aktiviteter. Kommunen vill skapa ett levande, jämställt och jämlikt aktivitetshus där alla arbetar utifrån en gemensam värdegrund.

Den gamla militärbyggnaden kommer under minst fem års tid att vara ett aktivitetshus, med en mindre sporthall och ytor för kultur- och fritidsaktiviteter. Här ska bland annat skolor och lokala föreningar kunna idrotta och syssla med andra aktiviteter, både inomhus och utomhus.

Ombyggnad pågår och tillfällig aktivitetsyta utomhus
Exakt datum för husets öppnande är inte klart än, men kommunen arbetar för att den nya sporthallen ska kunna börja användas lagom till höstterminen. Under sommaren kommer det att finnas en tillfällig aktivitetsyta utanför huset. Dit kommer även pumptrackbanan, som idag ligger vid Kymlingeskolan, att flyttas i slutet av juni.

Föreslå aktiviteter och namn
Kommunen vill gärna ha din och andra sundbybergares hjälp att fylla det nya huset – och aktivitetsytan utanför – med innehåll. De behöver också din kreativitet och finurlighet för att ge huset ett bra namn.

Vad vill du kunna göra i aktivitetshuset och utanför – och vad tycker du att huset ska heta? Läs mer och lämna dina förslag på Sundbybergs stads webbplats.