Ursvik bjuder på fest

24 maj 2019

När populära Ursviksdagen gick av stapeln en söndag i maj så gick Ursviksborna verkligen man ur huse. Årets tema var ”garden party” och det innebar ett lummigare festområde än någonsin.

Ingen verkade heller stoppas av några prognoser om regn, för området fylldes snabbt av både unga och gamla från när och fjärran. Och regnet måste ha fått förhinder för hela dagen bjöd nämligen på uppehåll med undantag för några droppar på slutet.

Som sig brukligt så var det ingen brist på aktiviteter med allt från baskettävling till hennamålning och skattjakt. Och förutom de många skattsugna fanns det också många med tävlingssinne på plats, som njöt av både jonglering och sopkastartävling.

Grönt och skönt

För de med gröna fingar och de som gärna skulle vilja få gröna fingrar, fanns det också möjlighet att spana in den nya placeringen av områdets odlingslådor, där besökare både fick plantera fröer och smaka på den omtalade Ursvikshonungen. Den sistnämnda kommer från det bi-projekt som är öppet för alla i området och som stöds av experterna på Bee Urban, som var på plats och informerade.

Det är en speciell stämning på Ursviksdagen, det märks att både utställare och besökare bjuder på sig själva. Och på scenen bjöds det också på bra stämning, både från den fantastiska konferenciern Nicki från Duvbo Basket och från den fina körsången och härliga ballongkonstnärsuppvisningen.

Mat och prat

Många av besökarna som kom utifrån blev nog intresserade av området för det var många som var intresserade av att prata med de bostadsutvecklare som fanns på plats för att berätta om kommande projekt. Dessutom passade HSB på att säljstarta sitt projekt Atomen under årets Ursviksdag.

Det är svårt att ta sig igenom ett så digert program utan lite påfyllning och kanske var det därför som många flockades kring bakverk, korvar och vegetariska rätter. Bakom slevarna för många av dessa läckerheter stod unga från områdets skolklasser som med sin medverkan ville samla ihop pengar till kommande klassaktiviteter.

Det är tydligt att Ursviksdagen både hunnit etablera traditioner som besökare känner igen sig i, samtidigt som man vågar förnya sig varje år. Så börja gärna tänka redan nu på nästa års Ursviksdag, för det är vi tillsamman som skapar en fantastiskt dag och bjuder på oss själva.

Stort tack till alla som deltog!