Ung i Ursvik? Här finns aktiviteter till höger och vänster

17 april 2019

Ursvik är ett område som verkligen haft barn och unga i åtanke från start och man behöver inte gå många minuter i området för att förstå att det är ett populärt tillhåll för familjer med barn i alla åldrar. Vid sidan av parkytor och lekplatser finns även populära samlingsplatser som exempelvis Aktivitetsparken och Mulle Meck-parken.

Men det finns också en lång rad föreningar och organisationer som erbjuder olika typer av aktiviteter för barn och unga i Ursvik. Faktum är att det är så pass många att det ibland kan vara svårt att få en överblick. Därför har vi försökt samla ett antal aktiviteter inom olika områden som just nu erbjuds till unga i området.

Massa fotbollsmöjligheter
Ett givet inslag i en sån här sammanställning är Ursviks IK. Klubben har funnits sedan 1930 och bedrivit en rad olika verksamheter. Numera är dock fotboll den dominerande aktiviteten och föreningen samlar cirka 700 ungdomar representerade i 42 lag. Varje vår och sommar ordnas också exempelvis knatteskolor. Årets knatteskola för 5-7-åringar startar 28 april, för fotbollsskola för 7-10-åringar 30 maj, fotbollscamp för flickor 10-13 år den 17 juni och fotbollscamp för pojkar 10-13 år den 24 juni.

Läs mer på: https://www.svenskalag.se/ursvikik/om

Sundybergs IK Fotboll erbjuder också möjligheter för Ursviksbarn. Föreningen har exempelvis fotbollslekis och olika typer av ungdomsverksamheter med start varje år. Och ofta kan du spela för klubben på plats i Ursvik eller i närliggande Rissne eller Hallonbergen.
Läs mer på: http://www.sikfotboll.se/sidor/sik-fotbollslekis/

För den som inte kan få nog av fotboll erbjuder också Hallonbergens sporthall öppen hall på fredag- och lördagkvällar där barn kan spela fotboll. Kl. 18-19 är det fokus på 6-9-åringar och kl. 19-21 är det fokus på 14-åringar.

Men också långt mer än fotboll
Sundbybergs IK Skidor har en omfattande verksamhet för barn och unga året om, och givetvis har Ursviksspåren en viktig roll i verksamheten, så du behöver inte ta dig längre än runt knuten.
Läs mer på: http://www.sikskidor.se/barnungdom/

Sundbybergs IK Orientering anordnar också en så kallad skogsskola där barn och unga får röra sig ute i naturen i Ursviks motionsområde och leka och få en bra första introduktion till orientering.
Läs mer på: https://idrottonline.se/SundbybergsIK-Orientering/

Dessutom har Sundbybergs IK innebandyverksamhet i närliggande Brotorpshallen.
Läs mer på: http://www.sikinnebandy.se/

Chans till rörelseglädje
Pique Dans och Träning erbjuder både dans- och träningsklasser i Brotorpshallen. Dansklasserna är inspirerade av både jazz, balett, street och Zumba. När det gäller träningsklasserna så är det den egna kroppsvikten som står i fokus för övningarna, som ska ge både ökad styrka och kroppskontroll.

Läs mer på: www.piquedansochtraning.se

Parkourhallen är något av en stolthet i Ursvik, eftersom den nämligen är Sveriges största. Och klubben som driver hallen, Street Mentality, välkomnar både nybörjare och mer erfarna varje termin och har ofta verksamhet på loven.
Läs mer här: http://streetmentality.se/sundbyberg/

Det finns också inspirerande aktiviteter för barn med särskilda behov i området, där det exempelvis ordnas löpargrupper en gång i veckan, med start vid Lötsjön i Sundbyberg. För att få den senaste informationen, följ gärna ”baravanlig” på Instagram.

För muskler och hjärta
För den som vill utveckla både sitt hjärta och sina muskler erbjuder Ursvik ett antal möjligheter för styrke- och konditionsträning. I området finns exempelvis gymmet Puls & Träning och i Rissneskolans sporthall finns Gymmix:

https://www.pulsochtraning.se/gym/sundbyberg-ursvik/

http://www.gymmixsundbyberg.se/Schemaochpass/

Dessutom finns ett gym vid motionsgården i Ursvik, för medlemmar i SIK Skidor:

http://www.sikskidor.se/Omklubben/Klubbinfo/GymmetiUrsvik

Och den som älskar funktionell träning, kan enkelt ansluta till ett så kallat ”bootcamp”-pass:

http://wahlkvist.se/bootcamps/bootcamp-vasterort/

Militärinspirerad träning och motionsjogg bjuds också på av Team MoTo, Monica Enqvist och Tommy Lacander, som håller till i Ursvik:

http://www.teamet.se/Om_oss

Och några steg närmare naturen
Det finns också många typer av aktiviteter som arrangeras av de som utvecklar Ursvik. Här kan exempelvis barn och unga vara med och sköta allt från odlingslådor med ens favoritväxter och grödor till bikupor, där man får en egen burk honung i slutet av säsongen. Läs mer på www.ursvik.se

Och det finns också en hel del saker som kan göras utan vare sig utrustning eller förening. Exempelvis är den fantastiska natur som finns runt knuten, med Ursviks motionsgård som nav. Här hittar du allt från löp- och skidspår, utegym och fotbollsplan, öppna för allmänheten. Och för de allra minsta finns även exempelvis knattespår.

Det finns säkerligen många fler aktiviteter än dessa, så hör gärna av er till oss om ni har ytterligare aktiviteter som passar områdets unga. En sak är ändå säker, de som vill aktivera sig behöver inte gå långt eller leta länge, Ursvik pulserar just nu av rörelse och glädje.