God julstämning på Ursviks julmarknad

14 december 2018

Ursviks julmarknad utvecklas för varje år och har blivit en omtyckt tradition för både Ursviksbor och utsocknes besökare. Årets upplaga gick av stapeln på andra advent och samlade många besökare trots både regn och blåst.

Ursviks julmarknad är en hyllning till det lokala föreningslivet och eldsjälarna i området. På plats fanns allt från lokala idrottslag som ville tjäna pengar till lagkassan till Järverön Gård som sålde delikatesser som lamm, älg och rådjur. Tomten kom från Hornbach och bjöd på korv medan Bageritrucken stod bredvid och lockade med sina läckra bakverk. Dessutom fanns Mama Bear på plats och för den som behövde värma sig lite bjöds det på rykande varm glögg.

För alla som ville ta en paus och utforska sin kreativa sida hade Svenska Kyrkans lokal Krubban öppet med välbesökt och uppskattat pyssel samt värme. Förvaltaren och Bonava var också på plats för att berätta om sina projekt i Ursvik samtidigt som Stora Ursviks KB berättade om området och det som händer framöver i Ursviks västra delar.

Både arrangörer och besökare var nöjda, och med både hembakt och egentillverkat i kropp och påse var det många som begav sig hemåt med glada miner. Fortsättning följer nästa år, men tills dess önskar tomten givetvis alla Ursviksbor en riktigt god jul!