Skidlekplats med konstsnö i Ursvik

23 november 2018

För dig som vill prova på skidåkning, eller låta barnen testa, finns det spännande planer i Ursvik. Det är Sundbybergs IK som tillsammans med Sundbybergs stad vill skapa en skidlekplats med konstsnö vid Milot. Och snökanonen är redo!

Ursvik erbjuder fantastiska möjligheter till träning, motion och rekreation, vilket för många Ursviksbor har varit en stor anledning att flytta hit. Gillar man att röra på sig har man det minst sagt väl förspänt i Ursvik, vars motionsspår har utsetts till de bästa i hela Stockholms län.

För många år sedan fanns här ett konstsnöskidspår, som i längden(!) tyvärr blev alltför krävande att underhålla. Idag har skidsektionen i Sundbybergs IK, tillsammans med kommunen, istället långt gångna planer på en spontanaktivitetsyta med konstsnö vid Milot. Snökanonen är redo och med rätt väderförutsättningar hoppas man snart kunna starta snöproduktionen.


Läs mer

Läs mer om satsningen i Stockholm Direkts nyhet

Här hittar du Milot (entrén till det gamla militärområdet i Ursvik)

Den tidigare nyheten om att Ursvik har länets bästa motionsspår