Pumptrack – nu i Ursvik

16 oktober 2018

På en Pumptrackbana är en bana där man med hjälp av pumpande rörelser driver t.ex. en cykel framåt istället för att trampa. Man kan använda allt från vanliga cyklar och skateboards till inlines och spark- och springcyklar på banan. Banan är ett perfekt ställe att öva upp sin balans på och passar flera olika åldrar.

Den pumptrackbana som nu placerats i Ursvik, har tidigare stått vid båtklubben bredvid Marabouparken i Sundbyberg. Men när hösten nalkades skulle båtarna upp och det fanns ingen plats för någon bana. Eftersom banan kan stå ute året runt tog Sundbybergs Stad beslut att flytta den till Ursvik, där den kommer att stå åtminstone fram tills våren. Den nuvarande platsen, på Ladugårdsgatan mellan Mönstringsvägen och Skördegatan i Ursvik är framtida byggmark, så den specifika placeringen här i Ursvik är tillfällig oavsett vad som händer.

Från stadens sida hoppas man att banan ska bli en samlingspunkt för unga i Ursvik och erbjuda ytterligare aktivitetsalternativ för de boende.

Så, ung som gammal, njut av höstvädret och ta fart och pumpa er fram i Ursviks senaste attraktion.