Hembakat med kärlek på Ursviks nya café

8 juni 2018

Svenskarna dricker näst mest kaffe i hela världen och ”the swedish fika” går på export till världens alla hörn. Så vad skulle kunna vara mer naturligt än att Ursvik nu får sitt första renodlade café? Den 1 juli slår Mama Bear upp portarna, och bakom satsningen står en lokalbo med lång karriär inom HR bakom sig.

”För två år sedan blev min yngsta son allvarligt sjuk och jag behövde vara hemma för att vårda honom under lång tid,” säger Marilyn som med sin familj står bakom satsningen.

Sonens situation gör att Marilyn vill vara nära hemmet och tanken på att starta ett café i området dök upp. Planerna blev allt mer konkreta och till slut hittade man en lämplig lokal på Ursviks Allé 27.

”Vi håller nu på att renovera för fullt för att få lokalerna som vi vill,” säger Marilyn. ”Målet är att skapa en mysig stämning för alla i området.”

Under lång tid har bakning varit Marilyns passion och hon hoppas nu att det ska märkas av i de hembakade bakverken och bröden. Dessutom kommer det erbjudas matigare rätter, pannkakor, gott kaffe och glass.

”Under det senaste året har jag spenderat mycket tid med att testa fram rätt recept för att erbjuda Ursviksborna bakverk som lockar en att stanna och komma tillbaka,” säger Marilyn. ”Vi kommer enbart fokusera på hemlagat och undvika halvfabrikat.”

Men det är inte bara bakverken som måste komma på plats. Just nu pågår mycket förberedelser i lokalen när det gäller inredning. Här kombineras design med viljan att göra rätt för sig.

”Vi såg möjligheter att stötta Stockholms Stadsmission samtidigt som vi fick tillgång till precis den inredning som vi ville ha,” säger Marilyn. ”Nu ska vi bara få de sista delarna på plats och därefter slår vi upp dörrarna för alla fikasugna Ursviksbor.”