Fira nationaldagen i Sundbyberg!

1 juni 2018

Den 6 juni är det dags att fira Sveriges nationaldag – eller svenska flaggans dag som den kallades förr. För 14:e året i rad arrangerar Sundbybergs stad ett stort och härligt nationaldagsfirande med artister och olika aktiviteter på Golfängarna vid Lötsjön, dit alla är hjärtligt välkomna.

Till den här folkfesten kommer i år artister som Kalle Moreaus, Olivia Eliasson och LIAMOO. Årets sundbybergare ska utses och nya svenska medborgare hälsas välkomna. Det kommer också att finnas många spännande aktiviteter att prova på. Vad sägs till exempel om ponnyridning, ansiktsmålning, hoppborgar, klättervägg och ett tivoli?

Ursvik medverkar
På plats finns också en tältby med restaurangtält och information från lokala föreningar och företag. Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik är en av utställarna och kommer att berätta om livet i Ursvik, bland annat med den nya foldern från Ursviksdagen och de fina fotona i utställningen Ett år i Ursvik.

En dag med kunglig glans
Varför firar vi Sverige och svenska flaggans dag just den 6 juni? Jo, för att Gustav Vasa blev Sveriges kung den 6 juni 1523 och för att 1809 års regeringsform, en av våra grundlagar, skrevs under samma datum 1809. Det måste så klart firas ordentligt!

Läs mer och hitta dit
Nationaldagsfirandet pågår klockan 11.30-19.30 den 6 juni på Golfängarna precis vid Lötsjön. Läs mer om evenemanget och hitta karta över platsen på Sundbybergs stads webbplats.