Strålande sol och härlig stämning under Ursviksdagen

21 maj 2018

Den populära Ursviksdagen gick av stapeln för elfte året i rad. Solen strålade över den folktäta gata där Ursviksdagen tog plats. Nära och kära samlades för att ta del utav de roliga aktiviteterna och flera var nyfikna på att spana in våra underbara kvarter.

Det var full fart under söndagen när Mönstringsvägen i Ursvik förvandlades till en glädjefylld folkfest. Flera lokala matentreprenörer och utställare stod uppradade och här kunde besökarna ta del utav allt ifrån pärlbygge och ansiktsmålning till god mat och fina prydnader.

Representanter från både kommun och bostadsbyggare var på plats för att svara på frågor, och genom en modell kunde man se framtidens Ursvik. Det blev många trevliga och intressanta diskussioner. Intresset av att bo vid den naturnära stadsdelen verkar finnas hos många.

I vimlet av den här fina dagen skedde många roliga aktiviteter. Det guidade tåget åkte vända efter vända med fulla vagnar och visade upp de fina områdena i Ursvik. Hästridning arrangerades för barnen och de tre snälla och finklädda hästarna blev snabbt populära.

Från scenen bjöd tjejer och killar på både dans och sång. Besökarna kunde prova på Zumba och andra rörelseaktiviteter, och mest fart blev det nog när barnen samlades för att ”shuffla”.

Ursviksdagen 2018 levde verkligen upp till sin stolta tradition och bevisade att Ursvik är en plats med omtanke. Stort tack till både utställare och besökare som var på plats och gjorde dagen till en fin dag att minnas.