Ingen rök utan… Brisket & Friends. Ny food truck kommer till Ursvik

14 maj 2018

Hemligheten ligger i hickoryveden, där allt kött röks under natten. Nästa dag står kunderna på rad utanför Brisket & Friends lokal söder om Stockholm och vid luckan på deras food truck. Och på onsdag den 16 maj parkerar deras truck här i Ursvik.

Den rökta maten har blivit populär. Food trucken blev exempelvis finalist i food truck-SM nu senast och det finns otaliga berättelser om hur folk rest långt för en bit av köttet.

Allt startades av Ludvig Åström som fick inspirationen under en resa till USA. Drömmen förverkligades väl hemma och resten är som man säger historia.

Oxbringan är paradrätten men när deras food truck rullar in i Ursvik, onsdagen den 16 maj, serveras det även högrev, korv och fläsksida. Allt röks föregående natt och serverat med potatissallad, coleslaw, syrad rödlök och BBQ-sås.

Vad: Hickoryrökt kött med tillbehör
När: Onsdagen den 16 maj, 16.30-19.00
Var: Marieborgsgatan (mot Kymlingenskolan)