Gratis bajspåsar – en hyllning till hundlivet!

27 april 2018

Vårt Ursvik ska vara lätt att trivas i, både för människor och fyrfota vänner. I samband med Skräpplockardagarna har stadsbyggnadsprojektet ställt ut fyra stationer med gratis hundbajspåsar. Syftet är att underlätta för hundägare som har glömt eller missat att ta med egna påsar, och förhoppningsvis kan stationerna bli permanenta.

Skräpplockardagarna är nu igång i hela Sverige och så även i Ursvik, se vår tidigare nyhet. Det finns många olika sorters skräp att ta hand om i ett bostadsområde, och i delar av Ursvik ligger det alltför ofta hundbajs. Det ser ofräscht ut, kan lukta illa och till och med göra nyfikna små Ursviksbor och andra rejält sjuka.

Därför har stadsbyggnadsprojektet placerat ut fyra stationer med gratis hundbajspåsar. En ligger vid korsningen Ladugårdsgatan/Skördegatan, en på Ursviks allé, en på Oxenstiernas allé nära Kymlingeskolan och en på Marieborgsgatan nära Älvkvarnsskolan.

Miljön vinnare dubbelt upp
Förhoppningen är att stationerna ska kunna finnas kvar permanent, förutsatt att de används och inte vandaliseras. Varje station har plats för 250 påsar och fylls på en gång i månaden. Påsarna är 100 procent biologiskt nedbrytbara, så miljön blir vinnare i dubbel bemärkelse när de används.

Underlätta att ta ansvar
Vi måste alla hjälpas åt för att hålla Ursvik rent och snyggt året runt. Inte minst du som är hundägare behöver dra ditt strå till stacken – eller snarare ta med hundbajset dit det hör hemma. De nya stationerna med påsar ska underlätta för alla hundägare att ta sitt ansvar. Då blir hundlivet i Ursvik ännu bättre!