Freds Food Truck återvänder till Ursvik onsdag 4 april

29 mars 2018

Just nu finns det över femtio food trucks som rullar på Stockholms gator. Målet är att erbjuda vällagade och spännande alternativ till middag nära hemmet och jobbet. Årets food truck-premiär i Ursvik ägde rum i mars, och då var det Fred´s Food Truck som var på besök. Onsdagen den 4 april får alla Ursviksbor en ny chans, för då är truck-bröderna tillbaka med sin USA-inspirerade mat.

Fred´s Food Truck startades av bröderna Fredrik och Anders Melin år 2012 efter några resor till USA där de blev fångade av food trucks-fenomenet. Väl hemma ville de förändra gatubilden i Stockholm och se till att det serverades mer än bara hamburgare och korv till folket.

En gammal brödbil
Som ett första steg köpte bröderna en gammal brödbil från Tyskland, som de byggde om till food truck. På den tiden var food trucks ett relativt okänt fenomen och på trafikkontoret visste man inte riktigt hur man skulle göra. Men efter en debatt i medierna beslöt sig politikerna för att ge tillstånd till de som ville prova att driva food trucks och nu några år senare är de rullande mat-templena en naturlig del av stadsbilden.

Så när nu Fred´s Food Truck rullar in i Ursvik igen kan det vara värt att skänka en tanke till bröderna bakom luckan, som genom sin envishet ser till att vi får ett allt större matutbud i vårt härliga kvarter.

När: Onsdagen den 4 april, kl. 16:00-18:30
Vart: Marieborgsgatan i Ursvik

Menyn:
• Pulled Beef med coleslaw och picklad rödlök – 90 kr
• Philly Cheese Steak Sandwich – 90 kr
• Fish Taco med syrad kål, chipotle majonäs, koriander, lime – 100 kr (för 3 stycken)
• Friterad avocado-taco – 100 kr (för 3 stycken)
• För barnen serveras deras egna ostburgare – 70 kr

Mer information om Fred´s Food Truck finns på: www.fredsfoodtruck.se