Ursviks julmarknad – en ny härlig tradition!

11 december 2017

Hela december är full av traditioner som i många fall förts vidare i generationer. Därför känns det lite extra kul att uppmärksamma nya inslag, evenemang som har potential att bli till nya traditioner och finnas kvar under många år framöver. Ursviks julmarknad är en sådan, trots att den faktiskt hade premiär förra året och bara funnits i ett år.

Årets julmarknad var den andra i ordningen och gick av stapeln söndagen den 10 december. Som sig bör var marken i alla fall bitvis vit och den friska luften blandades med enstaka solstrålar från decemberhimmelen.

Utställar- och besöksrekord
Julmarknaden har trots sin unga ålder hunnit bli ett uppskattat inslag och årets utgåva lockade långt fler människor än premiären förra året. Men det var inte bara besökarna som var fler, det var även utställarrekord, med Ursviksbor som gått man ur huse för att erbjuda allt från läckra julinspirerade bakverk till kreativa hantverk.

Tomten klarade trycket
Tomten har ju mycket att göra i dessa tider, men kom ändå som utlovat och lyssnade på alla barnens julhälsningar. Trots att den totala önskelistan bara växte och växte under dagen visade tomten inga tecken på stress eller utmattning.

För de små anordnades också ett uppskattat julpyssel i kyrkans lokaler, där barn och vuxna kunde utforska all sjöns olika pysselmöjligheter tillsammans och värma upp sig lite mellan varven ute bland stånden.

Ständig utveckling
Den fina uppslutningen av Ursviksbor ger julmarknaden alla förutsättningar att bli en ny uppskattad tradition, som förgyller julmånaden i många år framöver. Och den kan ständigt utvecklas. Hör gärna av dig om du har några tips på hur julmarknaden skulle kunna bli ännu bättre nästa år!