Lussekatter lyste upp luciamorgonen

14 december 2017

December kan vara en stressig månad för många med mycket jobb och aktiviteter som ska hinnas med. Dessutom ligger mörkret över vårt land och påverkar våra energidepåer. Desto härligare då med något som får oss att lysa upp i mörkret. Och årets luciamorgon bjöd på just ett sådant positivt inslag.

Redan vid 6.30-tiden hade en grupp morgonpigga luciamedhjälpare tänt marschaller på de stora gatorna i Ursvik och ställt sig vid flera av busshållplatserna för att dela ut lussekatter till morgonpigga Ursviksbor.

Och gensvaret lät sig inte vänta, många blev både glada och överraskade av den fina ljusinramningen och de goda lussekatterna.

Lussekattsutdelarna fortsatte sedan dela ut lussekatter under hela luciamorgonen och pendlade mellan hållplatserna i Ursvik. Ung som gammal, alla som ville fick en luciahälsning och en saffransbulle.

Stort tack till de arla lussekattsutdelarna och alla glada Ursviksbor som bjöd på glada tillrop och leenden på luciamorgonen. Det är svårt att tänka sig en bättre start på dagen och vi hoppas att alla sedan fick en riktigt fin lucia!