Ett år i revy – från pizzor till parkour

28 december 2017

Nu går 2017 mot sitt slut och det är dags att summera vad som har hänt. Vi kan se tillbaka på ett spännande år då Ursvik har växt och utvecklats. Ett år då vi tillsammans har fortsatt odla och skapa den positiva och omtänksamma Ursviksandan. För att hjälpa minnet på traven har vi samlat ihop några av godbitarna från året som gått.

Störst och bäst
Det är mycket som är ”störst” och ”bäst” i Ursvik. Ursviksskolan vann pris som årets byggnad i Sundbyberg. Parkourhallen som invigdes i början av året var Stockholms första och en av Sveriges största. Och de uppskattade motionsspåren vi har runt knuten utsågs till Stockholms bästa. Men de här topplaceringarna är inget som har fått Ursviks eldsjälar att vila. Under hösten har det också ordnats ny belysning i femkilometersspåret och en praktisk station för cykelservice vid motionsgården.

Varierad mat på ditt fat
För den hungrige har det blivit mer att välja på. Pizzerian Lilla Sara slog upp portarna, med ett namn inspirerat av ägarens dotter. Ursviks Kök & Bar öppnade i somras och är superladdade inför kommande fotbolls-VM. Dessutom har vi fått besök av flera prisbelönta food trucks, som erbjudit allt från indisk hetta till kreativa wraps.

Look sharp!
Även Ursviks kroppar har fått nya möjligheter. Nyöppnade skönhetssalongen Max Bella ger stressade besökare avslappning och energipåfyllning, medan frisören Philip Hanna erbjuder såväl snygga och moderna frisyrer som anekdoter från hans tid som syrisk tv-stjärna.

Nya bostadskoncept
Ursvik utvecklas hela tiden och det gäller även nya bostäder. Under året har det både varit byggstarter och säljstarter. Första spadtaget togs till The Tube samtidigt som De fem elementen och Kreatören lockade intresserade spekulanter. Snart säljstartar även HSBs projekt Atomen.

Det odlas och surras
Här finns också ett uppskattat hållbarhetstänk med gemensamma odlingslådor och bikupor. Idag finns i Ursvik totalt 31 odlingslådor, som underhålls och skördas under sommarhalvåret. Det är också populärare än någonsin att vara bifadder och få njuta av sin egen honung framåt hösten.

Gemensamma aktiviteter
Den positiva Ursviksandan fortsätter att utvecklas med härliga firanden, från Valborg till Halloween. Många går också man ur huse för att delta i Ursviksdagen och julmarknaden. Även att idrotta tillsammans är populärt här. Förutom motionsspår och parkour finns flera andra idrottsverksamheter i området. I december invigdes också den mobila isbanan Isbiten i Aktivitetsparken.

Indiana Jones kollegor på besök
Ursvik har en ljus framtid, men också en fascinerande historia. Vi har under året fått flera nya ledtrådar om Ursviks förflutna – inte minst när arkeologerna visade upp utgrävningen av det sägenomspunna ryttartorpet vid Gamla Enköpingsvägen för både unga och gamla.

Tipsa redaktionen!
Ursviksredaktionen finns till för er läsare och vi hoppas att ni hör av er med tips och uppslag även 2018. Vi har fräschat upp ursvik.se för att ge er en bättre och skönare läsupplevelse, samtidigt som vi hoppas att ni följer oss på Facebook och Instagram för att hålla koll på det senaste i området.

Gott Nytt År önskar redaktionen och Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik!