Disciplin med stort hjärta på Ursviks IP

10 oktober 2017

Samtidigt som många Ursviksbor befinner sig mitt i livet med stress och press kring vardagens bestyr, finns det ett fåtal som smyger sig iväg några kvällar i veckan för att bygga upp kraft via militärinspirerad träning.

Nån timme efter höstmörkret lagt sig över Ursviks motionsgård samlas ett 20-tal personer för ett så kallat boot camp-pass. Boot camp är en träningsform som är inspirerad av militära träningsprogram och träningen sker i grupp där deltagarna ofta använder den egna kroppen som motstånd.

”Det här är en träning som passar de flesta, oavsett ålder eller tidigare erfarenheter,” säger Camilla Wahlvist, ansvarig för träningarna. ”Träningen är högintensiv och alla peppar varandra.”

Hållit på sen början av 2000-talet
Passet håller på en timme och det är mycket som ska hinnas med. Pulsen är hög från början till slut och Camilla Wahlkvist, som leder gruppen, har hållit på med det här sedan början av 2000-talet. Med en peppande och respektingivande stämma får hon deltagarna att ta ut sig fullständigt.

”Boot camps pågår några gånger i veckan under ett antal veckor och det gör det lätt att se förbättringar under perioden,” säger Camilla Wahlkvist. ”Det är viktigt att alla tar ut sig utifrån sina förutsättningar och det är mitt jobb att hjälpa folk att nå toppen av just deras förmåga.”

PT from hell
Även om det finns en något tuff jargong i kommunikationen kring boot camp, där ledaren exempelvis går runt med en jacka med texten ”PT from hell”, så finns det hela tiden ett stort hjärta med. Alla stöttar varandra och har kul.

”Allt handlar om att peppa på rätt sätt, alla vet att jag ligger på dom för att jag bryr mig och vill att de ska utveckla sin fulla potential,” säger Camilla Wahlkvist.

Det finns fortfarande chans för den som vill prova utomhusträningen i Ursvik, som håller på i några veckor till. Därefter fortsätter den inomhus hela vintern. Mer information om passen finns på: www.wahlkvist.se