Honungsfest i Ursvik

5 september 2017

Kanske hör du surret på stan just nu – det är helt klart förväntningar i luften inför årets honungslungning på torsdag, den 7 september.

Kom och träffa alla bifaddrar som under vår och sommar hjälpt till att sköta områdets cirka 60 000 bin, som huserar i kupor vid Ladugårdsgatan. Under kvällen kommer vi skrapa vaxkakor från träramar och använda centrifug för att slunga den fina honungen. Går allt som det ska så kommer vi få riktigt fin och färsk honung som alla faddrar får ta med sig hem.

Om du inte blivit fadder ännu är detta ett utmärkt tillfälle att få reda på mer om vad det innebär. Ursviksbina har en viktig roll i området genom att pollinera växter och bidra till ekosystem och den biologiska mångfalden. Att vara fadder kostar inget och passar gammal som ung. Så kom förbi, kolla in processen och anmäl ditt intresse för nästa års biodling. Och har du tur kanske du också kan få prova någon av de häftiga biodlardräkterna…

Anmäl dig till caroline@colerelations.com då antalet platser är begränsat.

Varmt välkomna!

Plats: Ladugårdsgatan 27
(projketkontoret – den gråa baracken innanför grindarna)

Tid: Kl. 18.00