Honung för Ursvikssjälar

12 september 2017

Förra veckan samlades alla bi-faddrar för den årliga honungsslungningen, den avslutande delen av processen där honungen ska tas från bikupornas vaxplattor och läggas i fina burkar. Många var på plats och mycket honung blev det.

En del som promenerat runt bland alla honungsburkarna i mataffären kan nog ha svårt att föreställa sig hur mycket arbete som ligger bakom varje färdig honungsburk. Men tack vare den lokala biodlingen i Ursvik finns fantastiska möjligheter att lära sig om alla steg i processen.

Genom ett bi-fadderskap kan alla som vill få lära sig om allt från skötsel av bina till utvinning av honung. Och det har varit populärt. Förra veckan samlades alla bi-faddrar för den årliga honungsslungningen, den avslutande delen av processen där honungen ska tas från bikupornas vaxplattor och läggas i fina burkar.

Leenden i lokalen
På plats i lokalerna på Ladugårdsgatan var ett tjugotal vuxna och ett tiotal barn, alla med längtan efter att få njuta av sin egna honung, inte minst de som var där för första gången. Genom tydliga instruktioner från experterna på Bee Urban kunde alla faddrar få prova de olika momenten, från skrapning av vaxplattorna till slungning och upphällning av honung i burkar.

Många drog på smilbanden när de såg den första honungen tränga ut från vaxplattorna. Månader av engagemang hade gett ett tydligt resultat, färsk fin honung. Kvällen avslutades med att honung hälldes upp på burkar med fina etiketter så att alla faddrar kunde få med sig det goda hem.

Bli inte förvånad om det njuts av en och annan kopp te i helgen, toppad med egengjord honung. Och ta chansen att bli bi-fadder om du inte redan gjort det. Skicka din anmälan till caroline@colerelations.com