Hon hjälper våra kroppar att klara årstiderna

4 augusti 2017

Statistik visar att svenskar går mer på skönhetssalonger än någonsin tidigare och svenska kvinnor lägger i genomsnitt mellan 10 till 20 000 kronor per år på behandlingar. Och nu finns bättre möjligheter än någonsin för Ursviksborna att haka på trenden med nyöppnade salongen Max Bella.

Direkt innanför dörren välkomnas man av Liana Gislason, som tidigare drivit salong i Nacka. Med rötter från Kuba har hon lång erfarenhet av att behandla svenskar.
”Jag bor i Solna och har under lång tid haft ögonen på Ursvik och blev enormt glad när möjligheten kom att öppna salong här,” säger Liana.

Fokus på hud och hår efter sommaren
Hennes kubanska arv har också fått henne att bli nyfiken på de svenska årstiderna och hur hon med behandlingar bäst kan hjälpa svenskarna under olika tider på året.
”Nu efter sommaren är det exempelvis viktigt att ta hand om huden och håret lite extra eftersom man kanske blivit lite solbränd på semestern och badat i saltvatten,” säger Liana. ”Senare i höst kan det å andra sidan vara värt att boosta sig själv och immunförsvaret med lite extra massage.”

Ser behov i vardagen
Massage och fotbad är de populäraste behandlingarna oavsett årstid och Liana märker att hon ibland tar med sig sitt jobb ut i livet. Hennes långa erfarenhet gör att hon kan se människors behov utifrån hur de rör sig i vardagen.

”Även om jag undviker att stirra på folk, så är det klart att jag med min erfarenhet kan få en uppfattning om vilket skick människors kroppar är i utifrån hur de går och rör sig på stan,” säger Liana.

Kubanska rytmer
Trots att hon bott länge i Sverige går det att se spår av de kubanska rytmerna i hennes framtoning och även i inredningen på den nya salongen. Och även om salongen är nyöppnad har hon redan hunnit få ett mycket positivt intryck av Ursviksborna.

”Det har varit enormt kul att på så kort tid få flera återkommande kunder och jag har också upptäckt att det är även en fin gemenskap mellan de som bedriver serviceverksamheter här i Ursvik, alla är väldigt glada och positiva,” avslutar Liana.