En inflyttad tv-stjärna

29 augusti 2017

Sol och salta bad kan slita på håret och därför är det nog många Ursviksbor som nu söker sig till frisören när höstterminen drar igång. Philip Hanna driver en frisörsalong här i Ursvik sedan lite mer än ett år tillbaka. Vi träffade honom för att både få tips om hur vi tar hand om sommarhåret och för att ta del av den okända historien om hans liv som tv-stjärna i Syrien.

Med en enkel klippning kan torra och skadade toppar fixas till och en färgning kan göra att färgen från i våras hittar tillbaka till kalufsen.

– Om man har rätt tunt hår kan det också vara bra att komplettera med lite produkter som ger extra volym, säger Philip Hanna som driver frisörsalong i Ursvik.

Med på syrisk tv

Philip är inte vilken frisör som helst. Bakom sig har han en lång karriär i Syrien där han drivit flera salonger med över 30 medarbetare. I Syrien var Philip också något av en kändis. Dels jobbade han med att förbereda håret på programledarna i syrisk tv, dels hade han sitt egna programsegment på tv där han gjorde klassiska före/efter-inslag som visade nya frisyrer för tv-tittarna.

Men numera är det i Ursvik, närmare bestämt Ursviks Allé 43 som gäller. Han har funnits på platsen i över ett år och trivs väldigt bra. En bidragande faktor är också att han själv bor i området, nära salongen.

Så vad är det då för trender som gäller i höst?
Enligt tidningarna så är det färgstarkt som gäller, vi uppmuntras välja något mer vågat som lyfter fram vår lekfulla sida. Men för Philip Hanna är trender inte det viktigaste.

– För mig är det viktigaste att lära känna personen och göra en individuell bedömning av vad som passar just den personen bäst, säger Philip.

Den som vill kolla in inspirerande uppsättningar och avancerade frisyrer kan dock kolla in Philips Facebooksida, som han ständigt uppdaterar med nya kreationer.

Så vad är det vanligaste samtalsämnet, när man sitter där i frisörstolen?
– Det vanligaste är att vi pratar om vad man gjort på semestern eller något annat som hänt i vardagen. Jag gillar att prata och lär mig mycket från mina kunder. Och eftersom jag också bor här i området händer det att jag också stöter på mina kunder på stan och då pratar vi också en liten stund, avslutar Philip.