Stockholms bästa motionsspår – precis runt knuten

14 juli 2017

Sommaren ligger framför våra fötter och många av oss har nog packat picknick-korgen och begett oss ut i den fantastiska natur som omger oss här i Ursvik. På mornarna är det också vanligt att se semesterlediga motionärer som snörat på sig skorna och är på väg mot de fantastiska motionsspåren som ligger runt knuten. Och konstigt vore väl annars, för vi har faktiskt Stockholms bästa motionsspår här i Ursvik, det visar ett nytt rikstäckande test.

Motionärerna och vännerna Philip Persson och Oskar Jensen tog på sig den mödosamma uppgiften att testa motionsspår i alla Sveriges 290 kommuner och kora de bästa i landet. Den tre månader långa processen har resulterat i en topp 100 lista och glädjande nog för oss i Ursvik placerar sig våra spår på plats 4 i hela riket och bäst i Stockholm.

Testarna lyfter framförallt fram hur väl integrerade stad och skog är i Ursvik och hur tillgängliga spåren är. De nämner också variationen i spår, från korta 2,5km till extremspåret på 15km. Ett plus är också att motionsgården erbjuder gym och omklädningsrum för de som är intresserade. Bakom topplaceringen ligger också spårens kullar med hällmarkstallskog på toppen, som skapar en fin omgivning till löpturen.

Ursvik erbjuder välpreparerade motionsspår i olika distanser och flera av spåren har elljus, vilket möjliggör motion året runt. Vid sidan av att locka motionärer har Ursvik också blivit ett av Stockholms mest populära utflyktsmål för friluftsmänniskor.

Så passa på att fortsätta njuta av sommaren i Stockholms bästa motionsspår, alldeles runt knuten!

För mer information om testet, kolla gärna in: www.motionsspar.blogspot.se