Aktiviteter för sommarlovslediga

7 juli 2017

Även om sommaren är kort och det mesta regnar bort, så finns det massor med kostnadsfria aktiviteter att göra för unga i vårt närområde. Vi har listat ett urval av aktiviteter som vi tänker kan vara roliga för barn och unga i Ursvik. För dig som är aktiv på sociala medier kan du få de senaste uppdateringarna från Sundbybergs stad via Instagram och #sumpanlov.

AKTIVITETER
Sommarbibliotek i Rissne
Varje måndag till torsdag är det sagostund kl. 11.00 för de minsta (3-6 år) och bokfika kl. 14.00 för de lite äldre (7-12-åringar). Biblioteket anordnar också något som de kallar sommarboken, där man pratar och tipsar om böcker och får en fin gympapåse på köpet.
När: Hela sommaren
Vart: Rissne IP, Mässvägen 3

Parkourläger i Ursvik
Ursvik har ju Sveriges största hall för parkour, så ta chansen att prova på parkour, freerunning och tricking på årets parkourläger. Förutom parkour utlovas även besök till simhall och skatehall bland annat.
När: Hela sommaren
Vart: Parkourhallen i Ursvik, anmäl via streetmentality.se


Aquacamp
Sundbybergs simhall laddar upp för dagkollo med simning, lagsporter, skattjakt och mycket mer. Det är öppet för alla barn mellan 7-14 år och både lunch och mellanmål ingår. Barn som deltar måste dock kunna simma 200 meter (150 meter på mage och 50 meter på rygg).
När: 14-18 augusti
Vart: Sundbybergs simhall, anmäl intresse via kansli@ss04.se senast 28 juli. Ange barnets namn, personnummer, adress, telefonnummer samt vårdnadshavares namn och kontaktuppgifter.

Summerdance
Nu har du chansen att lära dig dansa hiphop, street och skapande dans med Sundbybergs dansstudio. Lägret passar alla mellan 7-16 år och arrangörerna bjuder på frukt i pauserna.
När: 15.00-18.00 den 7-11 augusti.
Vart: Kulturcentrum, anmäl dig här.

Parkteater ”Var är vargen? En annan Rödluvan”
Marionetteatern anordnar en enmansföreställning för hela familjen och ger två föreställningar som passar alla åldrar.
När: kl. 12.00 och kl. 14.00 den 13 augusti
Vart: Golfängarna

Målarvägg utomhus
På Golfängarna anordnas också en pop-up-vägg för spraymåleri, där alla mellan 10-25 år är välkomna att måla med sprayfärg och schabloner. Arrangörer är Aggregat. Ingen anmälan behövs, och kom ihåg att ta med oömma kläder.
När: Kl. 15-18.00, den 15 augusti
Vart: Golfängarna

Drakbygge
Golfängarna står även värd för möjligheten för alla mellan 10-25 år att bygga din egen flygande drake. Även här är Aggregat arrangörer och du behöver inte anmäla dig. Kom också ihåg oömma kläder. Om det är mycket regn kan det eventuellt ställas in.
När: Kl. 14-17.00, den 17 augusti
Vart: Golfängarna

Dagkonstkollo
Det här dagkonstkollot riktar sig till personer inom autismspektrumet som är mellan 15-25 år, där man får möjlighet att skapa egna masker i olika material och tekniker. Det bjuds på lunch under dagen och maskerna kommer sedan visas på Galleri UNG på en vernissage den 2 september. Anmäl via galleriung@sundbyberg.se.
När: Kl. 10-16.00, 7-11 augusti
Vart: Allaktivitetshuset