Ursviksskolan vann priset Årets byggnad

1 juni 2017

Det är i vårt fina område man hittar vinnaren av det prestigefyllda priset Årets byggnad i Sundbyberg. Ursviksskolan vann klart bland nio nominerade bidrag med hela 24 procent av de cirka 1500 rösterna. 

Kriterierna för tävlingen Årets byggnad är god arkitektur och att positivt bidra till en varierad stadsbild. Katarina Grundsell är arkitekt och partner på Marge Arkitekter som har ritat skolan:

– Vi är jätteglada och känner oss hedrade att ta emot priset. För att harmonisera med angränsande villaområde så gestaltades taket med diagonala takåsar klädda med sedum, som även gett byggnadens karaktäristiska gavlar. Byggnadens kulörer är synkade med omgivningen och har en lågmäld brunröd ton där den vänder sig mot villorna och in mot skolgården har den mer lekfull rödvarm ton.

USK2

Läs mer om tävlingen på Sundbybergs stads webbplats