Sol och tårtrekord på Ursviksdagen

24 maj 2017

Bra väder och stor uppslutning gav fina förutsättningar för årets Ursviksdag och det innehållsrika programmet erbjöd något för alla åldrar. Själva Ursviksdagen firade faktiskt 10 år och för att fira detta bjöds alla närvarande in att hjälpa till och baka Ursviks längsta tårta, en riktigt smaskig skapelse.

I samband med tioårsjubileet utvidgades också området för Ursviksdagen med aktiviteter som sträckte sig ända upp till stadsodlingen. Och i år utnyttjades även skogen, med introduktionskurser och mer avancerade upplägg för de som var intresserade av skogskörning med mountainbike.

Fullsatt tåg
På scen under dagen stod bland annat Sundbybergs musikskola och den unga sångerskan Elin Palm, som med egenskrivna låtar hade många unga fans på plats. I väntan på kommande tvärbanan var det också många familjer som hoppade på tåget som erbjöd alla besökare en guidad rundtur i Ursvik.

Lokala ansikten

Den goda gemenskapen och stoltheten över området lyfts ofta fram i Ursvikssammanhang. Och det var också tydligt när den nya Ursvikskampanjen presenterades där lokala Ursviksbor ska ge ansikte åt området. Många kände sig kallade, så håll utkik framöver på skyltar eller här på webben, kanske är det din grannes nuna som syns där.

Alla aktiviteter tog på krafterna och som tur var fanns många alternativ för energipåfyllning. Populärast var hamburgarna och korvarna men också Vegan Schmegan, som tidigare gästat Ursvik med sin foodtruck var på plats i ett av tälten.

Tack alla som kom och gjorde dagen till en succé, nu siktar vi på tio år till!